Ünye'de Üreticilere Meyve Budama Eğitimi Verildi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Ünye'de Üreticilere Meyve Budama Eğitimi Verildi

05.01.2013 13:05

Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Teknik İşler Koordinatörü İdris Macit, Ünye'de meyve üreticilerine meyve budamacılığını anlattı.

Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Teknik İşler Koordinatörü İdris Macit, Ünye'de meyve üreticilerine meyve budamacılığını anlattı.

Macit, Ünye Ziraat Odası'nda düzenlenen eğitimde, katılımcılara meyve budama eğitimiyle ilgili teknik ve uygulamalı bilgi verdi.

Meyvecilikte kalitenin önemine dikkat çeken Macit, şunları kaydetti:

" Karadeniz Bölgesi'nde zaman zaman bu konuda eğitimler kısa süreli olarak veriliyor. Bu çalışmanın faydasını arttırmak için biraz daha uzun vadeli düzenlenmesi gerekiyor. Üreticilerimize yaptığımız kısa süreli eğitimlerle tam istediğimiz neticeyi alamıyoruz. Eğitimlerin daha da arttırılması, eğitimlere de katılımcıların biraz daha fazla ilgi göstermesini bekliyoruz. Bazı yörelerimizde yapılan yetiştiricilik sonucunda kaliteye dair yapmak istediklerimizi hayata geçiremediğimizden dolayı elde ettiğimiz ürün bazen elimizde kalıyor. Meyvecilikte budama, meyve seyretmesi ve bitki sağlığı çalışmaları yeterince hayata geçirilmediği durumlarda elde ettiğimiz üründe kalite problemleri oluyor. Onun için bu çalışmalara daha da özenilmeli ve zamanında yapılmalıdır."

Sunumun ardından katılımcılar ve üreticilerle birlikte ilçeye bağlı Nadırlı köyünde üretici Bekir Küçük'e ait bahçeye gidilerek, budamanın nasıl yapıldığı uygulamalı gösterildi.

Programa Ünye Ziraat Odası Başkanı İsmail Şirin, Ünye İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yetkin Esen, Muhtarlar Derneği Başkanı Osman Sarıkahraman, muhtarlar ve üreticiler katıldı.

Muhabir: Hacer Öztürk/ Fatma Kalay

Yayıncı: Dilek Sezen - ORDU

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ünye'de Üreticilere Meyve Budama Eğitimi Verildi - Son Dakika


Advertisement