Urla'da Asırlık Antikalar Sergilendi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Urla'da Asırlık Antikalar Sergilendi

Urla\'da Asırlık Antikalar Sergilendi
05.05.2013 15:04

23 yıllık öğretmen Hatice Yakın, anne ve babasının anısına Urla'da anı ve sergi evi açtı.

23 yıllık öğretmen Hatice Yakın, anne ve babasının anısına Urla'da anı ve sergi evi açtı. Fatma - Ali Kamar Anı Evi ve Sergi Salonu açılışına Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu'da katıldı. Evi gezip, sergilenen eşyaların hikayelerini bizzat yaşamış olan Hatice Yakın'ın ağzından dinleyen Karasomanoğlu, "Tüm ailelerde geçmişe ait eşyalar var. Önemli olan onların değerini bilip, muntazam bir şekilde saklayabilmek. Siz çok güzel muhafaza etmişsiniz. Büyük bir özenle kurmuş olduğunuz bu evi bizlerle paylaştığınız için çok mutlu oldum, teşekkür ederiz" sözleriyle memnuniyetini dile getirdi.

Çocukluğunun bebeklerini, annesinin gelinlik eldivenini, babasının 1900'lü yılların başından kalan damatlığını, sigara tabakasını saklayan Hatice Yakın da anı evinde 100 yıl öncesine ait antika eserlerin de bulunduğunu belirterek, "Kendimi bildim bileli benim için değerli olan eşyaları biriktiriyorum" dedi.

60 yıl öncesinin üretimi olan oyuncak bebekler, misafirlere ikram edilen likör takımları, buharlı ütü, dönemin el emeği göz nuru danteller, plaklar, eski radyolar, Kaz dağlarından getirilen malzemeler ile yapılmış çuvallar, 1938 yılının İzmir Enternasyonel Rehberi bulunuyor. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Urla'da Asırlık Antikalar Sergilendi - Son Dakika


Advertisement