Urla'da Kurtuluş Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Urla'da Kurtuluş Coşkusu

Urla\'da Kurtuluş Coşkusu

Urla kurtuluşunun 91.yıldönümünü coşkuyla kutladı.

13.09.2013 15:35  Güncelleme: 15:45

Urla'nın kurtuluşunun 91. yıldönümü coşkuyla kutlandı.

Kutlama şenlikleri kapsamında düzenlenen resmi tören Urla Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde yapıldı. Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu'nun Atatürk Anıtı'na şükran çelengi sunma ile başlayan törene Urla Kaymakamı Şehmus Günaydın, Garnizon Komutanı vekili Alb. F. Ahmet Aytaç, Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu başta olmak üzere il genel ve belediye meclis üyeleri, resmi kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum örgütü üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve Urlalılar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından günün anlam ve nemini belirten konuşmayı Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu yaptı. Geçmişini bilmeyen milletler geleceklerine asla yön veremeyeceğini vurgulayan Karaosmanoğlu, "Bugün sahip olduğumuz Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin kıymetini bilmeliyiz. Elde ettiğimiz tüm kazanımları daha çağdaş, insan hak ve özgürlüklerinin alabildiğince yaşandığı bir Türkiye için harcamalıyız. Geleceğe yön verirken, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak bu önemli değerlerimizi gelecek kuşaklara aktarmak adına, yaşamak ve yaşatmak ortak sorumluluğumuz olmalıdır. Ulusal Kurtuluş Savaşımızın kazanılmasında emekleri olan başta Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Fevzi Çakmak, Fahreddin Altay, Mürsel Bakü, Çolak İbrahim Bey ve diğer silah arkadaşlarıyla, uğrunda canını esirgemeden çalışan ve özgürlük ve bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz, Şehit Yüzbaşı Kemal, Şehit Onbaşı Baki ve tüm şehitlerimizi, rahmet, minnet, saygı ve özlemle ile anıyoruz" dedi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde yapılan tören sonrası Urla Kaymakamı Şehmus Günaydın, Garnizon Komutanı vekili Alb. F. Ahmet Aytaç, Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu ve beraberindekiler Yıldıztepe Şehitliği'ne geçerek Urla'nın işgali sırasında şehit düşen Yüzbaşı Kemal ve Onbaşı Baki'nin anıtlarına çelenk sunarak saygı duruşunda bulundular. Saygı atışı ve İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından tören sona erdi.

CUMHURİYET MEYDANI YENİ TÜRKÜ İLE COŞTU

Urla'nın kurtuluşunun 91'nci yıl dönümünü Urla Belediyesi'nin düzenlediği 3 günlük bir şenlikle kutladı. İlk gün Mikrop ve ekibinin eğlenceli sahnesiyle eğlenen Urlalılar, ikinci gece Süheyl ve Behzat Uygur'la eğlenceyi doyasıya yaşadılar.

Urla'nın kurtuluşu olan 12 Eylül'de ise sahneyi Yeni Türkü aldı. Binlerce Urlalının doldurduğu Urla Cumhuriyet Meydanı, Yeni Türkü'nün şarkılarıyla yankılandı. Yeşilmişik, rüzgar, eyvallah, olmasa mektubun gibi şarkılarla dinleyenleri mest eden Yeni Türkü, Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu'na kendilerini Urlalı sevenleriyle buluşturduğu için teşekkür etti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Urla'da Kurtuluş Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement