Uşak'ta stadyum kavşağında toplanan yaklaşık bin 500 kişi, Taksim Gezi Parkın'daki olayları protesto etmek amacıyla yürüyüş yaptı.
Stadyum kavşağında toplanan grup Atapark'ta kadar yürüyerek sloganlar attı. Hükümeti istifaya davet eden grup ellerindeki pankartlarla ve attıkları sloganlarla da Taksim Gezi Parkta yaşananları protesto etti. CHP İl Başkanı Bülent Horasan Atapark'ta gruba seslenerek AK Parti iktidarını ve başbakan Erdoğan'ı hedef aldı. Horasan'ın konuşmasının ardından grup kent meydanına doğru yürüyüşe geçti. Grup yürüyüş esnasında Ankara-İzmir yolunu bir süre trafiğe kapattı. Kent meydanında da bir süre protesto eylemi yapan grup daha sonra yeniden Atapark'a doğru yürüyüşe geçti. Grup arasında bulunan bazı provokatörler etrafa maytap atarak polisi tahrik etmeye çalıştı. Polis ekipleri ise gruba müdahale etmedi. Protesto eylemine CHP, TKP, TGB, ADD Uşak Barosu Avukatları, Ülkü Ocakları Derneği ve üniversite öğrencileri katıldı.
Protestocular kent meydanındaki protestonun ardından yeniden Atapark'a yürüyüşe geçti. Stadyum kavşağında yine yolu bir süre trafiğe kapatan ekip son olarak AK Parti il binasına doğru yürümek istedi. Ancak polis grubu ikna etti. Kalabalık daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı. - UŞAK
Son Dakika › Yerel › Uşak'ta 'Gezi Parkı' Protestosu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?