Uslu'dan AK Parti Alaca Seçim Bürosu'na Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Uslu'dan AK Parti Alaca Seçim Bürosu'na Ziyaret

Uslu\'dan AK Parti Alaca Seçim Bürosu\'na Ziyaret

AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti Alaca seçim bürosunu ziyaret etti.

24.02.2014 17:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti Alaca seçim bürosunu ziyaret etti.

Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, AK Parti İl Başkan Yardımcıları Fatih Yağlı ve Sami Ağırcan ile AK Parti Alaca İlçe Başkanı Ümit Tokgöz'ün hazır bulunduğu ziyarette Uslu, partililere hitap etti.

AK Parti iktidarında Çorum'da 2.5 milyarlık vergi tahsil edilirken 8.3 milyar TL'lik yatırım yapıldığını dile getiren AK Parti Çorum milletvekili Salim Uslu, Alaca'nın da bu pastadan hak ettiği payı aldığını söyledi. Uslu, ancak yapılan hizmetleri görmek istemeyen çevrelerin olduğuna dikkat çekti.

AK Parti hükümetinin Çorum'a hep iyi gözle baktığını dile getiren Uslu, hiçbir beklenti içerisine girmeden şehre katkı verdiğini ifade etti.

Çorum'da 19 yıl önce temeli atılan ama hala eğitime geçememiş bir polis okulunun bulunduğunu dile getiren Uslu, "Şeker Fabrikasının yanına polis okulu için bir arazi tahsisi yaptık. Projesi çiziliyor. Haziran ayında projesi bitmiş olacak. Kısa sürede polis okulumuzu Çoruma açmış olacağız. Bu çoruma artı değer sağlamış olacak. 5 yıldır OSB'de arazi yok genişleyemiyoruz. 5 yıl sonra uğraşılıp becerilemeyen işi 15 günde bitirdik. OSB 215 hektar arazi kazandırdık. Araziyi aldık parselasyonunu yaptık oranın bütün alt yapı işlemlerini Sanayi Bakanlığı yapacak. Herkesin faydalanacağı bir yatırım olacak" dedi.

Eğitim alanında yapılan çalışmalara da değinen Uslu, "Hitit Üniversitesinin geldiğimizde 7 bin 500 öğrencisi vardı. Şuanda öğrenci sayımız 12 bin 600 oldu. Yerleşkesi merkezde 180 bin metrekare idi. Şuanda 943 bin metrekareye ulaştı. İlçelerdeki okul yerleşkesi 138 bin metrekareye çıkarıldı. Alaca'ya Meslek Yüksek Okulu kazandırdık. 3 bölümümüz vardı. 5 bölüm daha açıyoruz. Öğrenci sayımız 152'den 350-400'lere çıkmış olacak. İlçe ekonomisine katkı sağlayacak. Alaca'ya modern bir yerleşke yapıyoruz. Modern binaya kavuşmak yeterlimi değil. Yeni bölümler lazım. Onun içinde 3 bölüm için daha YÖK'ten onay bekliyoruz. Bir üniversitenin içerisinde olması gereken tüm birimleri yüksekokul bünyesinde toplamış olacağız. MYO inşaatımız ise hızla devam ediyor" ifadelerini kullandı.

İlçelere doğalgaz getirilmesi noktasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüklerini ve bu konuda karşılaşılan engelleri anlattıklarını dile getiren Uslu, "Alaca'nın, Osmancık ve İskilip'in doğalgaz beklediğini ifade ettik. 2013 Mayıs ayında yeni bir karar çıkardı hükümet. Nüfusu 10 bin üzerindeki ilçeler ve elektrik abonesinin yüzde 60'nın müracaatı olmak üzere. Mesken abonesinin yüzde 60'ına çevirdik. Yaptığımız çalışmalar sonucu yapılan düzenlemelerle mevzuat sorunu aşıldı. Belediye başkanlarımızda buna destek verdi. ve ihaleleri yapıldı. 9 ilçeye doğalgaz verilmesi kararlaştırıldı. Bunların 3 tanesi Çorum'un ilçesi. Takım oyunuyla bunu çözdük bu işi.Hem yarım kalmış işleri tamamladık. Hem yeni yatırımlara doğru yürüyoruz. Alaca'da nüfus 50 binin altında olduğu için arıtma tesisi olmaz deniyordu. Şimdi 8 milyon TL'lik bir yatırım yapılacak DSİ üstlendi.s ihaleler yapıldı. Kazmayı vurdu. Arıtma tesisi ve su isale hattı çalışmaları başladı. Çorum'a çağrı merkezi konuşuluyordu. 800 kişinin istihdam edileceği çağrı merkezini OSB'ye kuruyoruz. Mayıs ayında inşaat bitecek. Toplum Yararına Çalışma Programı çerçevesinde 3 bin 500 kişi istihdam edildi. Toplam 10 milyon TL7lik bir para 3 bin 500 kişinin evine ekmek AŞ olarak sofrasına konuldu. Koçhisar barajı sulama projesi yapımı 944 milyon lira, enerji nakil hattı 180 milyon sulama ise 150 milyon TL. Alaca'yı şaha kaldıracak. Sulu tarıma geçmek suretiyle burada kaliteli tohum alma imkanız olacak. Arazi toplulaştırmasına gitmeden katma değer yaratmanın imkanı yok. Tarımsal sanayi ile tarımı buluşturacak büyük işletmeler kurmamız için arazi toplulaştırmamız gerekiyor" dedi.

MİLLETİN EMANETİNE SAHİP ÇIKTIK

Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz ise, devraldıkları hizmet bayrağı ve emanetini en iyi şekilde koruyarak ilçe halkına layık olmaya çalıştıklarını söyledi. Milletin emanetine en ufak halel getirmediklerini dile getiren Başkan Eyvaz, hizmet bayrağını daha üst seviyelere taşımak için bugüne kadar olduğunu gibi bundan sonra da çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Alaca Belediyesi olarak projeleri hayata tek tek geçirirken en büyük destekçilerinin halk olduğunu dile getiren Eyvaz, enerjilerini hep projelere verdiklerini ve ileriye bakarak yollarına devam ettiklerini belirtti.

Eyvaz, "2013 yılı içerisinde yapımına başlanan Ayhan ve Cengizhan mahallelerinin ortak kullanacağı bir modern parkı halkımızın hizmetine sunduk. Alaca deresini ıslah ettiğimizde buraya bir de park yapılması sosyal açıdan önemliydi. Hemen harekete geçerek bölgeye içerisinde oyun grupları, havuzları gibi bir çok sosyal donatıyı barındıran büyük bir park kazandırdık. Hizmete sunduğumuz toplumun tüm kesimlerinin beğenisini kazanmış durumda. Yürüyüş parkurumuzun da devamını getirmeyi planlıyoruz" dedi.

2013 yılı içerisinde TOKİ tarafından ilçeye yaptırılan 140 konutun yapımının tamamlandığını belirten Başkan Eyvaz, geçtiğimiz aylarda konutların kura çekilişini gerçekleştirerek hak sahiplerine evlerini teslim ettiklerini hatırlattı. 140 konuttan oluşan TOKİ, yine modern kent olma yolunda önemli bir çalışma olduğunu anlatan Eyvaz, ikinci etap TOKİ konutları için ise arazi üzerinde çalışmalarının devam ettiğini kaydetti. Eyvaz, sebze pazarının üzerini de kapatarak vatandaşların hizmetine sunduklarını belirtti.

ALACA'DA AK PARTİ BAYRAĞI DALGALANACAK

AK Parti Alaca İlçe Başkanı Ümit Tokgöz ise, Alaca'da AK Parti bayrağının dalgalanmaya devam edeceğini söyledi.

AK Parti'yi milletin kurduğunu ve tabelalarını milletin astığını dile getiren Tokgöz, AK Parti'ye olan teveccüh ve ilginin ülke üzerinde oynanan oyunlara ciddi bir cevap olduğunu belirtti.

Bugüne kadar ne aldanan olduklarını nede aldatan olduklarını dile getiren Tokgöz, kimseyi ötekileştirmeden siyasi düşüncesine bakmadan herkesi kucaklarını belirtti. Alaca'yı bir bütün olarak gördüklerini dile getiren Tokgöz, "Yapılan her hizmette insanı merkeze aldık. Boş laf üretmek yerine hizmet ürettik. Kimseyle polemiğe girmeden yolumuza devam ettik. Ev ev dolaşacağız. Kapı kapı dolaşacağız. Hizmetlerimizi anlatacağız. AK Parti yerel seçimlerde yine Alaca'ya damgasını vuracak" dedi. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uslu'dan AK Parti Alaca Seçim Bürosu'na Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement