"Usta Olta Balıkçılığı" Eğitimi Tamamlandı - Son Dakika
Yerel

"Usta Olta Balıkçılığı" Eğitimi Tamamlandı

Olta Balıkçılığı Federasyonu tarafından Türkiye'de ilk kez düzenlenen "Usta Olta Balıkçısı Sertifikasyon Eğitimi" tamamlandı.

01.01.2012 12:40

Olta Balıkçılığı Federasyonu tarafından Türkiye'de ilk kez düzenlenen "Usta Olta Balıkçısı Sertifikasyon Eğitimi" tamamlandı.

Olta Balıkçılığı Federasyonu (OBAF) Başkanı İsmail Atalay, AA muhabirine yaptığı açıklamada Zafer Kalkınma Ajansı'nın "Teknik Destek Programı"ndan sağlanan hibe destek kredisi ile düzenlenen "Usta Olta Balıkçısı Sertifikasyon Eğitimi"nin tamamlandığını belirtti.

Uşak İl Özel İdaresi Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen ve bir hafta süren eğitimlere 30 kişinin katıldığını, kursiyerlere 54 saatlik eğitim verildiğini kaydeden Atalay, şunları söyledi:

"OBAF olarak ülkemizde bir ilki gerçekleştirdik. Hazırladığımız Usta Olta Balıkçısı Sertifikasyon Eğitimi Projesi dahilinde başlattığımız eğitimlerin ilk etabını tamamladık. Eğitimlerde balık tutma teknikleri, ilk yardım, çevre sağlığı gibi pek çok konuda kursiyerlere eğitim verdik. Eğitimlerin ardından 30 olta balıkçısına, 'Usta Öğretici Belgesi' verildi. Amacımız eğitim programlarını ülke geneline yaymak ve tüm olta balıkçılarını eğitmek."

- UŞAK

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Usta Olta Balıkçılığı' Eğitimi Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement