Ütb Başkanı Atik: "3 Yıldır Uygulanan Alan Bazlı Destek Ödemeleri Uzatılarak, Fındık Üreticisi Desteklenmeye Devam Edilmelidir" - Son Dakika
Yerel

Ütb Başkanı Atik: "3 Yıldır Uygulanan Alan Bazlı Destek Ödemeleri Uzatılarak, Fındık Üreticisi Desteklenmeye Devam Edilmelidir"

Ünye Ticaret Borsası (ÜTB) Başkanı Osman Atik, "3 yıldır uygulanan alan bazlı destek ödemeleri uzatılarak, fındık üreticisi desteklenmeye devam edilmelidir" dedi.

03.01.2012 16:20

Ünye Ticaret Borsası (ÜTB) Başkanı Osman Atik, "3 yıldır uygulanan alan bazlı destek ödemeleri uzatılarak, fındık üreticisi desteklenmeye devam edilmelidir" dedi.

Atik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fındık üretiminde, alan bazlı destek ödemelerinin devam ettirilmesinden yana olduklarını söyledi.

Destek ödemelerinin uzatılmasının bölge ekonomisine katkısı olacağını ifade eden Atik, "Biz Ünye Ticaret Borsası olarak görüşlerimizi bölge milletvekillerine, tarım meclisine, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na ayrı ayrı aktardık. Fındıktan önce yapılan bazı zirai ürünlerde alan bazlı destek ödemeleri belirli sürelerle uzatılmış. 3 yıldır uygulanan alan bazlı destek ödemeleri uzatılarak, fındık üreticisi desteklenmeye devam edilmelidir" diye konuştu.

Fındık için lisanslı depoculuğun önemine de değinin Atik, şunları kaydetti:

"Bundan sonraki dönemde lisanlı depoculuk fındık ticaretinin olmazsa olmazıdır, en kısa zamanda hayata geçirilmesi gerekir. FİSKOBİRLİK ve Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) de artık piyasada olmadığı bir yerde fazla olan ürünün toplanıp daha sonra piyasaya arz edilebileceği yer lisanslı depoculuk kurumlarıdır. En kısa sürede lisanslı depoculuğun hayata geçirilmesi gerekmektedir. Biz bugün eğer lisanslı depoculuğun önemini hissedemiyorsak son 3 yıldır rekoltelerin düşük oluşundan kaynaklanmaktadır. Eğer 2008'deki gibi 825 bin tonluk bir rekolte gerçekleşmiş olsa ve bunu destekleyecek TMO ve FİSKOBİRLİK gibi kurum bulunmasa o zaman lisanslı depoculuğun ne kadar önemli olduğunu hepimiz hep beraber mutlaka göreceğiz."

- ORDU

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ütb Başkanı Atik: '3 Yıldır Uygulanan Alan Bazlı Destek Ödemeleri Uzatılarak, Fındık Üreticisi Desteklenmeye Devam Edilmelidir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement