Vakıflar Haftası, Edirne'de Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Vakıflar Haftası, Edirne'de Kutlandı

Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Binler, vakıfların, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın en eski hukuki şekillerinden biri olduğunu söyledi.

06.05.2013 14:50  Güncelleme: 14:53

Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Hayati Binler, vakıfların, bugüne kadar intikal eden sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın en eski hukuki şekillerinden biri olduğunu bildirdi.

Binler, Vakıflar Haftası dolayısıyla Saraçlar Caddesi'nde düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Edirne Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı söylenerek, saygı duruşunda bulunuldu.

Binler, törende yaptığı konuşmada, vakıfların, bir müessese olarak Türk tarihindeki yerini koruduğunu belirtti.

Vakıfların, tarihin en eski ve kuvvetli müessesesi olduğunu ifade eden Binler, "Vakıf, bugüne kadar intikal eden sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın en eski hukuki şekillerinden biridir. Vakıf abidelerimizin tüm yurdumuzda şehir yerleşimleri ve şehircilik açısından önemini görmezden gelmek mümkün değildir. Tarihte gördüğü sosyal hizmetler ve meydana getirdiği Türk-İslam medeniyetinin inkar edilmez şahitleri olan ve birer kültür mirası olarak bizlere ulaşan bu vakıf eserlerinin ve müesseselerinin geçmişi kadar geleceği de önemlidir" diye konuştu. - EDİRNE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Vakıflar Haftası, Edirne'de Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement