Vali Aydın'dan Siirt Cezaevi'ne Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Vali Aydın'dan Siirt Cezaevi'ne Ziyaret

Vali Aydın\'dan Siirt Cezaevi\'ne Ziyaret

Siirt Valisi, "7'den 70'e Siirt Okuyor" kampanyası kapsamında Siirt Cezaevi'ni ziyaret ederek, hükümlü ve tutuklularla görüştü.

18.01.2013 12:51  Güncelleme: 12:46

Siirt Valisi Ahmet Aydın, Siirt Valiliği'nin yürüttüğü "7'den 70'e Siirt Okuyor" kampanyası kapsamında Siirt Cezaevi'ni ziyaret ederek, hükümlü ve tutuklularla görüştü.

Vali Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Bayar ile birlikte E Tipi Kapalı Cezaevi'ni ziyaret ederek, 'Siirt Okuyor' kampanyası çerçevesinde cezaevinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Tutuklu ve hükümlülerle görüşen Vali Aydın, onları kitap okumaya teşvik etti. Vali Aydın, daha önce PKK terör örgütü üyesi olan ve cezaevinde Kur'an-ı Kerim okumayı öğrenip, hafızlık eğitimi alan İbrahim Çetinkaya ile de görüştü. İbrahim Çetinkaya'nın İl Müftülüğü'nce düzenlenen sınavı kazanarak hafızlık belgesi aldığını öğrenen Vali Aydın, kendisini kutladı. Hafız olmaktan mutluluk duyduğunu belirten İbrahim Çetinkaya, "Benim için böylesi daha hayırlıymış, insanın bazen şer olarak gördüğü olaylar hayırlara vesile olabiliyor. Ben bunu yaşadım" dedi.

Vali Aydın ise, "Zararın neresinden dönülürse kardır diye bir atasözümüz var. İbrahim Çetinkaya'nın durumu da böyle. Herkesin yasalara saygılı, başkalarına zarar vermeyen, topluma yararlı bir tutum ve davranış içerisinde olması gerekiyor. Bu vatandaşımız da geçte olsa bunun farkına varmış ve hatta geçmişteki günlerin acısını çıkartmak istercesine kendisini yararlı işlere vermiş ve hafızlık eğitimini başarıyla bitirmiştir. Bu durumu diğer herkese örnek olmalı. Başta kendisinin daha önce olduğu gibi dağda olan vatandaşlarımız olmak üzere herkes durumunu gözden geçirmeli ve hatalarının farkına vararak, düzeltme yoluna gitmelidir. Kendisini kutluyorum" diye konuştu.

Vali Aydın, işlediği bir suçtan dolayı hüküm giyen ve bu güne kadar 6 binin üstünde kitap okuyan Vahdettin Edebali ile de sohbet etti. Kitap okuma alışkanlığından dolayı Edebali'yi kutlayan Vali Aydın, 'Siirt Okuyor' kampanyası çerçevesinde açılacak olan otomobil ödüllü kitap okuma kampanyasına katılmasını önerdi. Vali Aydın, yarışmada İbrahim Hakkı hazretlerinin Marifetname adlı eserinin okunacağını belirterek, tutuklu ve hükümlülerin bu yarışmaya katılmalarını sağlamak amacıyla 50 adet Marifetname'nin cezaevine gönderileceğini söyledi.

Vali Aydın ve beraberindeki heyet, bayan hükümlü ve tutuklularla da bir araya gelerek, sorun ve taleplerini dinledi. Bayan tutukluların gelir getirici iş talep etmeleri üzerine Vali Aydın, "Bayan tutuklulara tasarım, el işi, örgü, el sanatları gibi alanlarda kendilerine Valilik olarak malzeme temin edilecek ve ürettikleri ürünler de vakıf kanalı ile satın alınacak. Böylece zor durumda kalan kader mahkumlarımızı hem üreten konumuna getireceğiz hem de maddi olarak kendilerine destek olacağız" dedi.

'Siirt Okuyor' kampanyası çerçevesinde Siirt Kapalı Ceza ve Tutukevi'nde kurulan kütüphanenin açılışı da Vali Aydın ve Cumhuriyet Başsavcısı Bayar tarafından yapıldı. Kütüphanede incelemeler yapan Vali Aydın, kampanyaya cezaevinde kalan tutuklu ve hükümlülerin büyük ilgi gösterdiğini belirterek, "Siirt Okuyor kampanyasına cezaevinde kalan hükümlü ve tutuklularımızın büyük ilgi gösterdiğini ve bugün itibariyle kapalı cezaevinde resmi kayıtlara göre 9 bin 628 kitap okunduğunu öğrendik. Bundan büyük mutluluk duyduk. Hedefimiz bu yıl kampanya çerçevesinde ilimizde iki milyonun üstünde kitabın okunmasını sağlamaktır. Kitap okuma kampanyamızı okullarımız, askeri birliklerimiz ve cezaevlerimiz de dahil olmak üzere her yere ulaştırmak ve vatandaşlarımızın kitap okuma alışkanlığı kazanmalarını sağlamak istiyoruz. Cezaevine kitap yardımında da bulunacağız" ifadelerini kullandı.

Vali Aydın, cezaevinde yürütülen çeşitli mesleki beceri ve eğitim kursları hakkında da Esen Varol adlı eğitimciden bilgi aldı. Ziyarete ayrıca Vali Yardımcısı Gürbüz Saltaş ve İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay da katıldı. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Aydın'dan Siirt Cezaevi'ne Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement