Vali Büyükersoy'dan İşletmelere Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Vali Büyükersoy'dan İşletmelere Ziyaret

Vali Büyükersoy\'dan İşletmelere Ziyaret

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, büyükbaş hayvan besiciliği projesinden faydalanan işletmeleri inceledi.

16.01.2014 09:33  Güncelleme: 09:35

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Muş İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından takip edilen büyükbaş hayvan besiciliği projesinden faydalanan işletmeleri inceledi.

Muş'un Bulanık ilçesine bağlı Mollakent ve Yoncalı beldesi ile Gündüzü ve Yokuşbaşı köylerinde kurulan işletmeleri ziyaret eden Vali Büyükersoy, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Osman Akar'dan işletmeler hakkında bilgi aldı. Yapılan ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Vali Büyükersoy, "Kooperatif kuran bu işletmeleri hem inceleyelim hem de hayvanların yetiştirildiği ortam hakkında bilgi edinelim diye bu işletmeleri ziyarete geldik. Bulanık ilçesinde 4 farklı yerde yapılan bu işletmelere 10 milyon TL üzerinde finansman sağlandı. Toplam 880 hayvan dağıtıldı ve 160 ahır yapıldı. İnsanoğlu için iş ve AŞ çok önemlidir. İş ve AŞ olmadığı takdirde varlığımızı devam ettirmemizde olanaksızdır, bu konularda il çapında da faaliyetlerimiz devam ediyor. Öncelikle kendilerine büyükbaş hayvan verilen vatandaşlarımıza kendilerine verilen hayvanlara iyi bakmalarını, onların çoluk çocukları için gelir kapısı olduğunu unutamamalarını hatırlatacağız. İşletme sahiplerinden öğrendiğime göre, verilen hayvanların çoğu yavru yapmış ve bu yavrular 3 aylık olduklarında ortalama 3 bin liraya satılabiliyormuş. Bu da demek ki 1 yılda işletmeler masraflarının yarısını çıkarabiliyorlar; yani karlı bir yatırımdır" dedi.

Türkiye'de büyük gelişmeler olduğuna dikkat çeken Büyükersoy, "Ülkemiz zenginleşiyor; bizler, 2013 yılında Mayıs ayında 3'üncü köprü, 3'üncü havaalanı ve nükleer santralinde dahil olduğu 130 milyar dolarlık ihale yapan bir devletin vatandaşıyız. 2001 yılında borç isterken bir ay içinde 130 milyar dolarlık ihale yapabilen bir ülke haline geldik. Ülkemizin kaynakları zenginleştikçe bu zenginleşen kaynaklar eninde sonunda illerimize, ilçelerimize, beldelerimize ve köylerimize gelmeye devam edecek. Ama biz kendimiz de çalışacağız, sadece devlet kaynaklı zenginleşmek mümkün değildir. Hepimiz yaptığımız işi bilerek yapacağız; hayvancılığı, tarımı bilerek yapacağız. Çünkü işini bilinçli yapan daha çok kazanır. Ülkemizin, illerimizin, ilçelerimizin zenginleşmesi aslında ülkemizin tamamen demokrasinin gelişmesiyle paralellik gösterir. Demokrasi ekonomi için de bir iklimdir, ekonomi demokrasi ikliminde gelişir. Bakın siz nasıl buğdayın zamanında ekmezseniz çürür giderse, ekonomi de demokrasi olmazsa sağlıklı işlemez. Biz burada emeğini iş ve aşa çeviren bir işletme gördük. Hepinize başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Büyükersoy'dan İşletmelere Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement