Vali Daşöz 'Umutlar Çiçek Açsın' Projesini Tanıttı - Son Dakika
Yerel

Vali Daşöz 'Umutlar Çiçek Açsın' Projesini Tanıttı

Vali Daşöz \'Umutlar Çiçek Açsın\' Projesini Tanıttı

Manisa Valiliği önemli toplumsal sorunlardan olan şiddet, madde bağımlılığı ve çocuk suçluluğunun önlenmesi ve bu konuda toplumsal duyarlılığın artırılması amacıyla "Umutlar Çiçek Açsın" projesini başlattı.

22.09.2012 16:00

Manisa Valiliği önemli toplumsal sorunlardan olan şiddet, madde bağımlılığı ve çocuk suçluluğunun önlenmesi ve bu konuda toplumsal duyarlılığın artırılması amacıyla "Umutlar Çiçek Açsın" projesini başlattı.

Vali Halil İbrahim Daşöz Manisa Valiliği koordinasyonunda ilgili kamu ve özel kuruluşların işbirliğiyle ülkemizin ve ilimizin önemli toplumsal sorunlarından olan şiddet, madde bağımlılığı ve çocuk suçluluğunun önlenmesi ve bu konuda toplumsal duyarlılığın artırılması amacıyla hazırlanan "Umutlar Çiçek Açsın" projesini Valilik brifing salonunda düzenlenen toplantıda tanıttı.

Vali Halil İbrahim Daşöz'ün başkanlık ettiği geniş katılımlı toplantıya Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Baro Başkanı Fadıl Ünal, İnfazdan Sorumlu Cumhuriyet Savcısı Münüre Koyuncu, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Doğru, İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, İl Müftü Yardımcısı Sevinç Tepekaya, Manisa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yonca Ekmekçi ile Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mümin Deniz, Aile ve Sosyal Politikalar İl

Müdürü Murat Konan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma İl Vakfı Müdürü Mümin Osmanoğlu, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yüksel Uçar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Uçak, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Katran, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile Proje Değerlendirme Kurulunda yer alan üyeler katıldı.

Toplantıda proje hakkında bilgi veren Vali Halil İbrahim Daşöz, "İlimizin ve ülkemizin sosyal konulardaki önemli sorunlarından bir tanesi ise şiddet konusu. Zaman zaman basın yayın organlarında bunlara ilişkin üzücü haberleri görüyoruz. Bunlar; şiddet, her türlü madde bağımlılığı, çocuk

suçluluğu. Çocuk suçluluğu hem çocuklar tarafından işlenen suçlar, hem de çocuklara karşı işlenen suçlar ve kötü muameleler anlamında. Bu üç suçun birbiri ile çok ilişkili suçlar olduğu kanaatindeyiz. Bu suçlar ile ilgili ilimizde topyekün mücadele anlamında 'Umutlar Çiçek Açsın' adlı

projeyi başlatıyoruz. Proje Valiliğimizin öncülüğünde ilimizde bulunan toplam

25

kurum ve sivil toplum kuruluşunun işbirliğiyle hazırlanan ve uygulanan

bir proje. Sosyal yönleri çok olan bir konu. Temelinde çeşitli unsurlar yatıyor. Ekonomik sebepler, göç, sağlıksız aile yapısı bir çok yönü olan konu. Bu şekildeki mücadelenin hem

sebeplere yönelik

hem de toplumda bilinçlendirmeye yönelik

farkındalık yaratması gerekiyor. Projenin nihai

hedefinde bazı kurumsal

yapıların da kazandırılması öngörülüyor. Kadın ve çocukların rehabilitasyonuna yönelik, beceri ve meslek edinme, ekonomik hayata kazandırma gibi hedefleri var. 25 birimimizin hepsi kanunen görev ve sorumluk alanlarına giren konularda görevler üstlenmiş oluyorlar.

Eğitim, aydınlatma, farkındalık yaratma boyutları ayrıca bir önem taşıyor." dedi.

Umutlar Çiçek Açsın Projesine dört elle sarılıp işbirliği halinde çalışılmasını isteyen Vali Daşöz,

projeye bir çok kurumun ve AB Proje ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi ile Zafer Kalkınma Ajansının önemli katkıları olacağını belirtti.

Projenin koordinasyonu ve takibi Vali Yardımcısı ve İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü tarafından sağlanacak.

Proje kapsamında gerçekleştirilecek faaliyetler ve uygulama sonuçlarını değerlendirmek ve Proje Yürütme Kurulunun yapacağı çalışmaları yönlendirmek üzere Vali veya Vali yardımcısı başkanlığında proje paydaşlarından oluşan Proje Değerlendirme Kurulu 6 ayda bir toplanacak.

PROJE İÇİNDE YER ALAN KURUMLAR

Manisa Valiliği, Valiliğe bağlı kurumlar (İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü, İl Özel İdare Genel Sekreterliği, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, AB- Proje ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Çalışma ve İş-Kur İl Müdürlüğü, İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Valilikçe uygun görülecek diğere birimler), Manisa Belediyesi, İl Cumhuriyet Başsavcılığı, Celal Bayar Üniversitesi, Manisa Barosu, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası, Muhtarlar Derneği, Ufuk Eğitimciler Derneği, Manisa Yeniden Bir Yaşam Derneği, Hayat Boyu Eğitim Gelişim Derneği, Valilikçe uygun görülecek diğer STK'lar.

22.09.2012 15: 38: 59

TSI

NNNN - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Daşöz 'Umutlar Çiçek Açsın' Projesini Tanıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement