Vali İpek'e Veda Yemeği - Son Dakika
Yerel

Vali İpek'e Veda Yemeği

Vali İpek\'e Veda Yemeği

Son çıkan Valiler kararnamesiyle Bayburt Valiliğinden Şırnak Valiliğine atanan Vali Hasan İpek onuruna veda yemeği düzenlendi.

16.08.2013 16:36

Son çıkan Valiler kararnamesiyle Bayburt Valiliğinden Şırnak Valiliğine atanan Vali Hasan İpek onuruna veda yemeği düzenlendi.

Bayburt Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen veda yemeğinde yemeğe katılan tüm misafirleri masalarında eşi Gülten ipekle ziyaret eden Vali Hasan İpek yemeğe katılan herkesten helallik aldı.

Yemek sonrası Vali Hasan İpek'in İlimizde görev yaptığı iki yıllık süre içerisinde yaptığı çalışmaları içeren slayt gösterisinin ardından bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Hakan Hakyemez; "Sizleri saygıyla selamlıyor, düzenlenen bu güzel organizasyon sebebiyle Bayburt Belediye Başkanlığına teşekkürlerimi bildirerek konuşmama başlamak istiyorum. Az önce gösterilen videoda Sayın Valimizin Bayburt'ta bulunduğu süre içerisindeki yapmış olduğu hizmetler ve faaliyetlerle ilgili bir kısım bilgiler aktarıldı.

Ancak, taktir edersiniz ki beş dakikalık on dakikalık süre içerisine bu kadar hizmeti sığdırmak pekte mümkün değil. Arkadaşlarım bu çalışmayı yaparlarken ben kendilerine teşekkür ediyorum ama mütevazı davranmışlar, Sayın Valim o yüzden arkadaşlarım adına sizlerden özür diliyorum. Ancak tevazün bizim mesleğin doğasında var Sayın Valimde birçok kez bunu dile getirmişlerdi.

Az önce videoda da seyrettiniz "Yollardan başka gidecek yeri. Ayak izlerinden başka eseri olmayan devlet memurlarıyız" sözünü çok defa söylediğine şahit oldum, sizlerde az önce sizlerde şahit oldunuz.

Sayın Valim siz söylemeseniz de siz ifade etmeseniz de bende Ziya Paşanın bir sözüyle buna karşılık vermek isterim. "Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz" Bayburt'a hizmetiniz ve emeğiniz çoktur" izde bıraktınız, eserde bıraktınız, hepsinden önemlisi gök kubbede hoş bir seda bıraktınız. Kısacası bizler sizlerden razı olduk. Varsa haklarımızı helal ediyoruz, lütfen sizlerde bizlere haklarınızı helal edin. Sayın Valim saygıdeğer hanımefendi yolunuz ve bahtınız açık olsun saygılarımla."diyerek duygularını dile getirdi.

Ardından Belediye Başkanı Hacı Ali Polat ve Milletvekili Bünyamin Özbek birer konuşma yaparak, İpek'in Bayburt Valiliği görevi sırasında gösterdiği yakın ilgi ve alakadan çok memnun olduklarını, abi kardeş ilişkisi içerisinde görev yaptıklarını, Bayburt'tan ayrılıyor olmasından dolayı üzgün olduklarını ve Yeni görev yeri olan Şırnak Valiliği görevinde de üstün başarılar dilediklerini belirttiler.

Kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşun temsilcileri tarafından çeşitli hediyelerin takdim edilmesinden sonra Bayburtlu sanatçı Sehlan Burak'ın da renk kattığı veda yemeğinde Vali Hasan İpek zaman zaman sanatçı Sehlan Burak'ın söylediği türkülere eşlik etti ve türküler eşliğinde halay çekti. - BAYBURT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali İpek'e Veda Yemeği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement