Karaman Valisi Süleyman Kahraman, 8 Mart Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Vali Kahraman, Karaman'ı anlatırken Karamanoğlu Mehmet Bey'den, Hz. Yunus Emre'den bahsettikleri gibi Aktekke'de sırlanan Mümine Hatun'dan, Hatuniye'yi inşa ettiren Nefise Sultan'dan da bahsettiklerini belirtti.
Bunun bir medeniyetin inşasında en az erkekler kadar kadınların da rolü ve emeği olduğunu gösterdiğini ifade eden kahraman, şunları kaydetti:
"Aslında gönül dünyamızda yer bulan her hikayede bu gerçeği bulmak mümkün. Mecnun'u Leyla'dan, Ferhat'ı Şirin'den ya da Şirin'i Ferhat'tan, Leyla'yı Mecnun'dan ayrı görmek elbette ki mümkün değil. Bu aslında hayatın gerçeğidir. Bugün gerek ülkemizde gerekse dünyanın diğer ülkelerinde kadınların bazı insani haklardan yeterince faydalanamadığına, çeşitli olumsuzluklarla baş başa kaldıklarına şahit oluyoruz. Oysa gerek ülkemizde gerekse dünyanın diğer ülkelerinde ekonomik alanda, sanayide, eğitimde, ticarette, siyasette hayatın her alanında kadınların bir çok başarıya imza attıklarını görüyoruz."
Kadınların hak konusunda sadece yasalarda değil, o milletin gönül dünyasında yer bulması gerektiğinin de altını çizen Kahraman, tüm kadınların 8 Mart Kadınlar Günü'nü kutladı.
- KARAMAN
Son Dakika › Yerel › Vali Kahraman'dan Dünya Kadınlar Günü Mesajı.'Karaman'ı Anlatırken Karamanoğlu Mehmet Bey'den, Hz.' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.