Vali Şahin: "Kadına Şiddet Kabul Edilemez" - Son Dakika
Yerel

Vali Şahin: "Kadına Şiddet Kabul Edilemez"

Vali Şahin: "Kadına Şiddet Kabul Edilemez"

Muğla Valisi Fatih Şahin, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Akkuzu'nda katılımıyla bir basın toplantısı düzenledi.

04.01.2012 12:10

Muğla Valisi Fatih Şahin, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Akkuzu'nda katılımıyla bir basın toplantısı düzenledi.

Vali Şahin, "Sosyal konuları çok önemsiyoruz, diğer hizmetlerde önemli ama sosyal konular ertelenemez ve ötelenemez. Sosyal konular bizim öncelikli konuların başındadır.

Kadınlar bizim annelerimiz, kardeşlerimiz ve baş tacımızdır. Onlara biz gerekli sevgi ve saygıyı göstermek zorundayız, onları el üstünde tutmak zorundayız. Toplumda ve dünyanın her yerinde bir kısım istenmeyen olaylar ve görüntülerle karşı karşıya geliyoruz. Özellikle kadına şiddet konusunda toplumun daha çok bilinçlenmesi kanaati ile başlatılan mücadele ile ilgili ben de bunu Vali olarak Bakanlığımızın web sayfasından bildiriyi okuduktan sonra imzaladım." dedi.

Muğla İl Sosyal Hizmetler Müdürü Ali Akkuzu ise "ALO 183 Aile, Kadın, Çocuk, Özürlü ve Sosyal Hizmet Danışma Hattı" ile 24 saat vatandaşların arayarak şikayetlerini iletebileceklerini söyledi. Akkuzu, "Muğla'da geçtiğimiz Kasım ayında iki tane çocuk, üç tane özürlü, 19 tane kadın, bir tane erkek, üç tane aile için kasım ayı itibariyle toplam 28 müracaatta bulunulmuştur. Türkiye genelinde ise 4 bin 656 kişinin müracaatta bulunmuştur." dedi.

Akkuzu, Muğla Sosyal Hizmetler açısından çocuk yuvası, yetiştrme yurdu, çocuk evleri, huzurevleri, bakım ve rehabilitasyon merkezleri ve özürlü rehabilitasyonu merkezi olan şanslı illerden biri olduğunu belirterek, şu anda 22 çocuk ve 20 bayan olmak üzere toplam 42 kadın konuk evinde ağırlandığını kaydetti. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Şahin: 'Kadına Şiddet Kabul Edilemez' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement