Vali Toprak, Selçuk'ta Bir Dizi Açılışlarda Bulundu - Son Dakika
Yerel

Vali Toprak, Selçuk'ta Bir Dizi Açılışlarda Bulundu

Vali Toprak, Selçuk\'ta Bir Dizi Açılışlarda Bulundu

İzmir Valisi Mustafa Toprak Selçuk'ta önce Halk Eğitim Merkezi'nin yeni hizmet binasını açtı, ardından yapımı tamamlanmak üzere olan 4 derslik Ana Sınıfı okulunu gezdi.

05.06.2014 11:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Valisi Mustafa Toprak Selçuk'ta önce Halk Eğitim Merkezi'nin yeni hizmet binasını açtı, ardından yapımı tamamlanmak üzere olan 4 derslik Ana Sınıfı okulunu gezdi. Bir süre önce hizmete başlayan SGK Selçuk Şubesinin de resmi açılış törenini gerçekleştiren Vali Toprak ve beraberindekiler, son olarak Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı'yı makamında ziyaret ederek; hayırlı olsun dileklerinde bulundular.

2011 yılında Selçuklu Hayırsever vatandaş Şahabettin Sarıdede tarafından imzalanan protokol kapsamında yapımına başlanılan Selçuk Halk Eğitim Merkezi yeni hizmet binası törenle hizmete açıldı. Törene İzmir Valisi Mustafa Toprak, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Belediye Başkanı Dr.Zeynel Bakıcı, Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Baki Şimşek, Selçuklu Hayırsever Şahabettin Sarıdede ve ailesi, Meslek Örgütü ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, belediye meclis üyeleri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, Selçuk'ta yapılan eğitim yatırımları hakkında bilgiler verdi. Bardakçı; 2011 yılında zamanın valisiyle hayırsever Şahabettin Sarıdede tarafından imzalanan protokol çerçevesinde halk eğitim merkezi binasının kaba inşaatının Şahabettin Sarıdede tarafından, diğer masrafların da İl özel idare tarafından tamamlandığını söyledi. Binanın yapımı için 225 bin TL hayırsever Şahabettin Sarıdede tarafından karşılandığını, 260 bin TL de İl özel idare bütçesinden karşılandığını hatırlatan Bardakçı, "Bugün binamız eğitim-öğretime hazır hale geldi. Bugün Selçuk'ta 2954 çeşitli kurslarımız Halk Eğitim Merkezinde yaygın eğitim, hayat boyu öğrenme kapsamında eğitimler devam ediyor. Ayrıca dört derslikli bir anaokulu da yeni eğitim- öğretim yılında hazır hale getirilecek. Ben bu anlamda bu binanın yapımında katkı sağlayan hayırseverimiz Şahabettin Sarıdede ve ailesine şükranlarımı arz ederim " diyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

HAYIRSEVERİN KONUŞMASI DUYGULANDIRDI

Halk Eğitim Merkezi binasının yapımına büyük destek sağlayan hayırsever Şahabettin Sarıdedeyaptığı kısa konuşması ile tüm katılımcılar tarafından büyük alkış aldı. Konuşmasının başında Selçuk kaymakamına, Milli Eğitim Müdürüne ve bu binanın yapımında emeği geçen herkese teker teker teşekkür eden Hayırsever Şahabettin Sarıdede; "Yüce Allah bu binanın yapımını bizim gibi aciz bir kuluna nasip ettiği için ne kadar şükretsem azdır. Merkezimiz halkımıza hayırlı uğurlu olsun" dedi.

BAŞKAN BAKICI, "BU AÇILIŞ ÖRNEK BİR AÇILIŞTIR"

Törende konuşan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı, Halk Eğitim Merkezi binasının açılışının örnek bir açılış olduğunu belirterek; "Çünkü burada devlet vatandaş iş birliği vardır. Dileğimiz bu işbirliğinin sürmesidir. Bizim anlayışımız merkezi yönetim, yerel yönetim ve vatandaş işbirliğiyle sorunları çözme anlayışıdır. Bu anlamda hayırsever Şahabettin Sarıdede'ye ve ailesine teşekkür ediyorum" dedi.

Eğitimin oldukça önemli olduğunu ve eğitime verilen desteğin de bu anlamda çok büyük anlam ifade ettiğini belirten Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı "Selçuk, bir eğitim bayramı havasında. İlçemizde son üç yılda eğitim alanında önemli atılımlar yapılmaktadır. Devletimizin her kademesi bize eğitim yatırımları ve diğer yatırımlarda yardımcı olmuştur. Şahbettin Sarıdede talep edilmeden eğitim alanında bir iş yaptığı için gerçek anlamda bir gönüllüdür. Kendisine ve ailesine çok teşekkür ediyorum" dedi.

VALİ TOPRAK; "BU AÇILIŞLARIN EN ÖNEMLİSİ EĞİTİM YATIRIMLADIR"

Yapılan bu tür açılışların en önemlisinin eğitim yatırmları olduğuna inandığını kaydeden İzmir Valisi Mustafa Toprak; "Çünkü eğitimdir ki, bizi ve tüm gençlerimizi 7'den 77'ye her bir bireyimizi geleceğe daha güvenle taşıyor. Halkın eğitimine önem veren, bu noktada katkı veren bir alansa biraz daha mutluluğumuz artıyor ve işte burada Halk Eğitim Merkezini açıyoruz. Ayrıca Şahabettin Sarıdede ile bizi ayıran bir konu var; biz devletimizin, her bir vatandaşımızın vergi ödeyerek alın teriyle oluşturduğu kaynakların yerli yerinde harcanması suretiyle bu hizmetleri yapıyoruz. Fakat Şahabettin Sarıdede kendi kazanımlarının ve alın terinin vergisini verdikten sonra bir de gönüllü olarak bu gibi katkıları ortaya koyuyor. Bu yüzden kendisini yürekten kutluyorum" diyerek, binanın yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Vali Toprak ve Kaymakam Boyacı, hayırsever Şahabettin Sarıdede'ye katkılarından dolayı birer plaket ve teşekkür belgesi takdim etti. Daha sonra açılış kurdelesinin kesildiği Halk Eğitim Merkezinin tüm odalarını tek tek gezen ve hazırlanan sergiyi gezen Vali Toprak ile beraberindekiler, seramik yapımını ve halı dokumasını da yakından izledi. Açılış kokteylinin ardından Cumhuriyet Mahallesinde yapımı tamamlanmak üzere olan 4 destlik Anaokulu binasına geçtiler. Binayı inceleyen ve firma yetkililerinden bilgi alan Vali Toprak, binanın önümüzdeki eğitim-öğretim yılında hazır olacağı bilgisini aldı.

SGK SELÇUK ŞUBESİNİN RESMİ AÇILIŞI YAPILDI

İzmir Valisi Mustafa Toprak ve beraberindekiler bir süre önce hizmete başlayan SGK'nın açılış törenine katıldılar. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan ve sosyal güvenliğin insan yaşantısında büyük önem taşıdığı vurgusunu yapan SGK İzmir İl Müdürü Engin Bilgili, Selçuk şubesi ile birlikte 26.şubelerini açtıklarını belirtti. SGK'nın kişilerin yaşamları boyunca; doğumdan ölüme kadar, hatta ölümden sonraki dönemde hak sahiplerine yönelik hayatı her alanında karşılaşmış olduğu zorlukların hafifletilmesinde önemli roller üstlendiğini kaydeden Bilgili, "Memnuniyetle ifade etmek gerekir ki, günün hantal, eşitsizlik yaratan, etkinliğin sınırlı ve hiç kimseyi memnun etmeyen sigorta ve sağlık sistemi bugün insana değer veren ve kesintisiz hizmet sunan bir yapıya kavuşmuştur. Yapılan yasal değişikliklerle SGK kaliteli, adil ve kolay erişilebilir insan odaklı hizmet veren, sürekli kendini yenileyen ve geliştiren konumu ile 76 milyon nüfusumuzun tamamına hizmet sunan bir yapıya kavuşmuş ve saygın bir kurum olma yolunda ilerlemiştir" dedi.

SGK'nın ve Sosyal devlet, sosyal refah anlayışının insan hayatındaki önemine dikkat çeken Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, SGK Selçuk Şubesinin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Açılışta konuşan ve SGK'nın bugün geldiği noktada insan odaklı, vatandaş odaklı, hizmet standardının yükseltildiğini görmekten memnuniyet duyduklarını ifade eden İzmir Valisi Mustafa Toprak; "Geldiğimiz modern yönetim sisteminde artık mümkünse hizmetleri vatandaşın ayağına götürmek, mümkünse vatandaşın evine gidebilmek ve mümkünse vatandaşa anlatabilmenin her türlü yöntemini ortaya koymak; yani biz o hizmeti alırken nasıl görmek istiyorsak kurumlarımıza gelen vatandaşlarımıza da o yönde bir hizmet anlayışını, davranışı ve kalıpları ona göre yerleştirmemiz gerekiyor. Bunu hayatımızın özel ve kamu kesiminde; her bir alanında yaygınlaştırmak ve yoğunlaştırmak noktasındayız. Eskiye şöyle bir baktığımızda Sosyal Sigortalar Kurumu ve Sosyal Sigortalar Hastanesinin anlayışını şimdi hatırlamaya çalışıyorum. Neyse ki biran önce onlardan kurtulduk. Önemli hizmetler verdiler ama daha güzel, daha modern bir anlayışla, insani yaklaşımla erişilebilir ve ulaşılabilir hizmet alanını getiriyorsak eskiden kurtulduğumuza da şükretmek zorundayız. Ben bu konuda bakanlıklarımıza ve tüm emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Daha sonra açılış kurdelesini kesen Vali toprak ve beraberindekiler, SGK Selçuk Şubesinin gezdi. Şube çalışanları ile sohbet eden Vali Toprak, kucağına verilen 3 aylık Zeynep bebeğin de SGK girişinin yapılıp yapılmadığını sordu ve çalışanlardan girişin yapılır yanıtını aldı. Vali Toprak, SGK Selçuk Şubesinin toplam 11 personel ile günde yaklaşık 100 kişiye hizmet verdiklerini öğrendi ve tüm çalışanları tebrik etti.

BAŞKAN BAKICI'YA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Açılışların ardından beraberindekiler ile birlikte Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı'yı makamında ziyaret eden ve hayırlı olsun dileklerinde bulunan İzmir Valisi Mustafa Toprak, bunun bir nöbet değişikliği olduğunu, insanın dünyaya gelmesi ve öbür dünyaya gitmesi gibi bir hadise olduğu örneğini verdi. Verilen bu süre içerisinde yetki ve sorumluluk alanında hizmetlerin iyi bir hoşseda bırakacak şekilde yapılması gerektiğini ifade eden Vali Toprak, "İster atanmış, olsun, ister seçilmiş olsun mutlaka bu güzel hizmetleri bütün insanlığa ve sorumlusu bulunduğumuz alandaki her bir kişe sunmamız gerekiyor. Ben bu konuda görevinizde başarılar diliyorum, hayırlı olsun" dedi.

İzmir Valisi Mustafa Toprak ve beraberindekileri ağırlamaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade eden Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı, Selçuk'ta yapılacak olan tüm hizmetlerin ilçedeki bütün sivil toplum kuruluşları ile birlikte ortak hareket ederek, onlarla birlikte halkla bütünleşerek sunmayı hedeflediklerini, bu konuda adımları atmaya başladıklarını ifade etti.

Turizm açısından büyük önem taşıyan Selçuk ile ilgili yapılması planlanan çalışmalar konusunda fikir alışverişinin de yapıldığı bu ziyarette ayrıca uzun bir süredir devam eden ve sonuçlanmasına az bir süre kalan Efes Koruma Amaçlı İmar Planının son derece önemli olduğunu ve bu konuyu da yakından takip ettiğini belirten İzmir Valisi Mustafa Toprak, Valilik olarak Selçuk'a istenilen yatırımlar konusunda katkı sağlamaya her zaman hazır olduklarını kaydetti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Toprak, Selçuk'ta Bir Dizi Açılışlarda Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kişisel eşyalarını toplatan Akşener, makam odasını boşalttırdı
    08 Nis Kişisel eşyalarını toplatan Akşener, makam odasını boşalttırdı

    27 Nisan'daki olağanüstü kongrede aday olmayacağını duyuran İYİ Parti lideri Akşener, makam odasındaki kişisel eşyalarını toplattı.

  • İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale partisinden istifa etti
    08 Nis İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale partisinden istifa etti

    İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, partisinde siyaset üretmenin artık imkansız hale geldiğini söyleyerek istifa etti. Özlale, yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışmıştı.

  • Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun dedi
    08 Nis Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun dedi

    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun diyerek, 'Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada da huzurlu ve uyumlu bir meclis olacağımızı temenni ediyorum. Kayseri'de en çok kadın üyenin olduğu meclisiz' dedi.

  • Senegal'de Müridi tarikatının rastalı ve mistik yorumu: Baye Fall topluluğu
    08 Nis Senegal'de Müridi tarikatının rastalı ve mistik yorumu: Baye Fall topluluğu

    Senegal'de Müridi tarikatının renkli, aykırı ve mistik kolu Baye Fall topluluğu, giyimleri, yaşam tarzları ve kendilerini adadıkları felsefeleriyle ayrı bir dünyanın kapılarını aralıyor.

  • Söğütlü OSB'ye 200'ün üzerinde yatırımcı başvurusu
    08 Nis Söğütlü OSB'ye 200'ün üzerinde yatırımcı başvurusu

    Sakarya'nın istihdamına büyük katkı sağlaması beklenen Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB), 200'ün üzerinde yatırımcı yer tahsisi için başvuru yaptı. Başvuru şartlarının ilan edilmesinin ardından 40 firmayla sözleşme seviyesine gelindi. Söğütlü OSB Yönetim Kurulu Başkanı, hedeflerinin ihracat oranlarını yükselterek cari açığı kapatmaya katkı sağlamak olduğunu belirtti.

  • Söğütlü OSB'ye Yoğun Talep: 200'ün Üzerinde Yatırımcı Başvuru Yaptı
    08 Nis Söğütlü OSB'ye Yoğun Talep: 200'ün Üzerinde Yatırımcı Başvuru Yaptı

    Sakarya'nın yeni karma Organize Sanayi Bölgesi Söğütlü OSB için yapılan yer tahsis çağrısına 200'ün üzerinde yatırımcı başvuru yaptı. Söğütlü OSB'nin cazip özellikleri ve bölgenin ulaşım altyapısı, lojistik kolaylığı ve uygun arsa fiyatları yatırımcıları cezbetmektedir. Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Tiryaki, sadece ihracat ve istihdam artışına katkı sağlayacak firmaları beklediklerini belirtti. Rant amaçlı başvurulara itibar edilmeyeceği vurgulandı. Başvuruların değerlendirilmesi sonucunda 40 firma ile sözleşme yapılabilir seviyeye gelindiği açıklandı. Başvurular hala devam etmektedir.

  • Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 40 yıllık muhtarlık görevi devredildi
    08 Nis Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 40 yıllık muhtarlık görevi devredildi

    Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 87 yaşındaki Atik Yağmur, 40 yıldır yaptığı muhtarlık görevini Engin Kılıç'a devretti. Devir teslim törenine Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir de katıldı.

  • Köşk Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı
    08 Nis Köşk Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı

    Köşk Belediye Meclisi, yerel seçimlerin ardından yeni dönemin ilk olağan toplantısını gerçekleştirdi. Meclis üyeleri ve komisyon üyeleri seçimleri yapıldı.

  • HashKey Group, Bermuda Lisansıyla Küresel Kripto Borsası Açtı
    08 Nis HashKey Group, Bermuda Lisansıyla Küresel Kripto Borsası Açtı

    Asya merkezli finansal hizmetler devi HashKey Group, Bermuda'dan aldığı lisans ile kripto para piyasalarında küresel bir oyuncu olma yolunda. Şirket, HashKey Global adı verilen yeni bir kripto para borsası kurdu. Bermuda lisansı, HashKey'e launchpad, vadeli işlem ve kaldıraçlı ticaret gibi alanlarda faaliyet gösterme imkânı tanıyor. HashKey Group İşletme Müdürü Livio Weng, önümüzdeki beş yıl içinde dünyanın en büyük lisanslı borsa kümelerinden birini kurmayı amaçladıklarını belirtti.

  • Meral Akşener bırakıyor! İYİ Parti'de genel başkanlık koltuğuna talip 4 isim var
    08 Nis Meral Akşener bırakıyor! İYİ Parti'de genel başkanlık koltuğuna talip 4 isim var

    İYİ Parti lideri Meral Akşener, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde alınan başarısız sonuçların ardından olağanüstü seçimli kurultay kararı aldığını açıkladı. Ancak Akşener, kurultayda aday olmayacağını duyurdu. Seçimlerden önce istifa edip etmeyeceği merak edilen Akşener'in, yakın çevresiyle yaptığı görüşmeler sonucunda bu kararı aldığı belirtildi.

  • Doğu Karadeniz Bölgesi Turist Akınına Uğruyor
    08 Nis Doğu Karadeniz Bölgesi Turist Akınına Uğruyor

    Son yıllarda özellikle Körfez ülkelerinden Doğu Karadeniz Bölgesine yoğun turist akını olurken, geçen sene Trabzon'u 1 milyonun üzerinde turist ziyaret ettiği belirtildi. TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı, yeni turizm sezonunda beklentilerin geçen seneye göre daha yüksek olduğunu belirtti. Kantarcı, ayrıca Trabzon Havalimanı'ndaki modernizasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla hizmet kalitesinin artacağını ve bölgenin turizm potansiyelinin daha da yükseleceğini ifade etti. Turistlerin genellikle Trabzon'da konakladığını ve ardından bölgedeki diğer turistik yerleri ziyaret ettiklerini söyleyen Kantarcı, Uzungöl'deki turizmcilerin sıkıntılarının hala devam ettiğini ve bu konuda çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

  • İsrail, Gazze'deki askeri birliklerini geri çekti
    08 Nis İsrail, Gazze'deki askeri birliklerini geri çekti

    İsrail ordusu, Gazze'de gerçekleştirdiği saldırılardan sonra bir tugay dışında tüm kara birliklerini geri çekti. Ancak, Gazze'nin orta kesiminde bulunan Nahal adlı tugay hala bölgede kalmaya devam edecek. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Gazze çevresinde yeni güvenlik bölgeleri oluşturarak yeniden organize oldu ve istihbarata dayalı saldırılara odaklanacak. Askerlerin geri çekilmesinin siyasi baskıyla ilgili olmadığı belirtiliyor.


Advertisement