Vali Turhan 'Koruyucu Aileler' ile Buluştu - Son Dakika
Yerel

Vali Turhan 'Koruyucu Aileler' ile Buluştu

Vali Turhan \'Koruyucu Aileler\' ile Buluştu

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan ve eşi Nurhan Turhan, "Gönül Elçileri" projesi kapsamında 'Koruyucu Aile' uygulamasında yer alan olan aileler ile bir araya geldi.

14.05.2013 19:44

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan ve eşi Nurhan Turhan, "Gönül Elçileri" projesi kapsamında 'Koruyucu Aile' uygulamasında yer alan olan aileler ile bir araya geldi. Yemekli buluşmada konuşan Vali Turhan, "Sevgi ve şefkati çocuklara aileden başkası veremiyor" diyerek ailenin, aile olmanın önemini hatırlattı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün düzenlediği, Koruyucu Aile Tanışma ve Kaynaşma Yemeğine katılan Vali Ahmet Turhan ve eşi Nuran Turhan, koruyucu aileler ile tanıştı, çocuklara oyuncak dağıtıp sevinçlerine ortak oldular. Vali Ahmet Turhan, Koruyucu Aile sayısının artmasını temenni ettiklerini söyledi. Türk milletinin güçlü bir aile yapısına sahip olduğuna dikkat çeken Vali Turhan, "Devletimiz yuvadaki çocuklarımızın her türlü ihtiyacını karşılıyor. Kimsesiz çocuklarımıza çok güzel binalar yapabiliyoruz, güzel imkanlar sağlayabiliyoruz, ama eksik olan şeyler olabiliyor. Sevgi ve şefkat eksik kalıyor. Sevgi ve şefkati aileden başkası veremiyor. Çocuklarımıza sevgi ve şefkat vererek, önemli bir sosyal sorumluluğu yerine getiriyorsunuz" diyerek koruyucu ailelere teşekkür etti.

Valimiz TURHAN,

"Sıkıntı ve dertlerinizde kapımız her zaman sizlere açıktır. Sizlere gönülden

teşekkür ederim. Toplumu ayakta tutan insanlarsınız. Bu sorumluluğu maddi ve manevi olarak yaşıyorsunuz. Çocuklarımız,

sizlerin sevgi ve şefkati ile topluma faydalı insanlar olacaklar. Yarınlarımız daha güzel olacak. Sizlerle gerçekten gurur duyuyoruz. İyi ki varsınız." diye konuştu.

Balıkesir'de 57 koruyucu aile olduğunu söyleyen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ömer YALIM, 66 çocuğun ailelerin bakımında olduğunu söyledi. Müdür YALIM "Koruyucu aile modeli, son zamanlarda yeni yapılan teşviklerle beraber gelişti. 2012 yılında 21 olan koruyucu aile sayımız bir yıl gibi kısa sürede üçe katlandı. Bu sayıyı arttırmayı planlıyoruz. Gönül elçileri projesi kapsamında yapılan 261 tanıtım, sunum ve seminerlerde Türkiye 1.olduk." diye konuştu.

Koruyucu aileler adına düşüncelerini paylaşan Ayşe Hanım, Ali Bey ve Nazım Bey "Çocuklarımıza öz aile olabilmek için elimizden geldikçe çabalıyoruz ve çabalamaya devam edeceğiz. Anne ve baba olma duygusu ve çocuk sevgisi çok güzel." dediler.

Program konuşmaların ardından verilen yemek ile son buldu.

14.05.2013 19: 34: 00

TSI

NNNN - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Turhan 'Koruyucu Aileler' ile Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement