Vali Ünlüer Köy Ziyaretlerine Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Vali Ünlüer Köy Ziyaretlerine Devam Ediyor

Vali Ünlüer Köy Ziyaretlerine Devam Ediyor

Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer köyleri tanımak, çalışmaları ve sorunları yerinde görmek üzere başlattığı köy gezilerine devam ediyor.

29.10.2013 11:57

Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer köyleri tanımak, çalışmaları ve sorunları yerinde görmek üzere başlattığı köy gezilerine devam ediyor. Bayburt Valisi Ünlüer, Laleli Barajı altında kalması düşünülen Ballıkaya köyünde yaptığı açıklamada diğer 7 köy ile birlikte baraj sahası içindeki köylerin barajın suları altında kalmayacak gibi hizmetleri almaya devam edeceğini söyledi.

Çoruh Nehri boyunca bulunan ve Bayburt Merkeze bağlı olan Ballıkaya, Aslandede, Çakırbağ, Darıca, Yoncalı, Bayraktar ve Çamlıkoz köylerini ziyaret eden Vali Ünlüer'e ziyaretler sırasında İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ferhat Özbaş, İl Emniyet Müdürü Celal Aydoğan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ziyeddin Babacan, İl Müftüsü Kemalettin Aksoy, İl Milli Eğitim Müdür V. Fatih Uluca, İl Sağlık Müdürü Dr. Zülkarni Özbek, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut ve İl Genel meclis Üyesi Ömer Şen eşlik ettiler.

İlk olarak merkeze bağlı Ballıkaya köyünü ziyaret eden Vali Ünlüer ve beraberindekiler, köyde incelemelerde bulunduktan sonra Köy konağında köy muhtarı ve vatandaşlarla bir süre görüşerek köyün sorunlarını dinledi. Köyün içinden geçen dere yatağının ilk baharda coşması nedeniyle özellikle çocuklar için tehlike arz ettiğinin belirtilmesi üzerine, Vali Ünlüer tarafından dere kenarlarına demir korkuluk yapılması için yetkililere talimat verildi.

Buradaki temaslarını tamamlayan Vali Ünlüler, Aslandede köyünde köy muhtarı ve vatandaşlarla bir araya gelerek köyün sorunlarını dinledi.

Daha sonra gittiği Çakırbağ köyünde köy muhtarı ve vatandaşların köylerinin Çoruh nehrinin kenarında olmasına rağmen tarım arazilerini sulamalarında büyük sıkıntı yaşadıklarını,mevcut sulama havuzlarının olduğu, fakat sulama kanallarının bakımsız olması nedeniyle sulama sıkıntısı yaşadıklarını belirtmeleri üzerine; mevcut sulama havuzunda ve sulama kanallarında gerekli bakım onarım çalışması yapılmasına, ayrıca komşu köy olan Yoncalı köyü içinden geçen Yoncalı deresinden boru vasıtasıyla sulama suyu alınması için gerekli çalışmaların yapılmasına karar verildi.

LALELİ BARAJI KÖYLERİ BARAJ YAPILMIYOR GİBİ HİZMET ALACAK

Ayrıca Çoruh Nehri üzerinde yapılacak olan Laleli Barajı nedeniyle çalışmaların yavaşlatıldığı ve hizmetlerde azalma olduğunun belirtilmesi üzerine Vali Mükerrem Ünlüer tarafından Baraj yapılıyor olmasının hizmetleri aksatmaması gerektirdiğini, baraj yapılmayacak gibi hizmetlerin devam etmesi gerektiğini belirterek, bundan böyle bu yedi köyün barajın suları altında kalmayacak gibi hizmetleri almaya devam edeceğini söyledi.

Yoncalı köyünü ziyaret eden Vali Ünlüer köyde incelemelerde bulunduktan sonra yapılan köyü için dere ıslah çalışmaları hakkında bilgi aldı. Ardında köy muhtarlığı tarafından verilen kahvaltı sonrası köy muhtarı ve köylülerle bir süre sohbet eden ve köyün sorunlarını dinleyen Vali Ünlüer, öncelikle köyün kanalizasyon sorunun gidereceklerini, 2014 yılı Nisan ayı içerisinde yapılacak olan Köydes toplantısında Yoncalı Köyü köy içi parke düzenleme işinin görüşüleceğini belirtti.

Ayrıca Vali Ünlüer, Darıca Köyü tarım arazilerinin sulanmasında kullanılmak üzere köy içinden geçen derenin köy sınırlarını terk ettiği bölgeden boru vasıtasıyla su alınması için Köy muhtarı ve İhtiyar heyetinin bir karar alması gerektiğini belirterek, Darıca köyünün sulama ihtiyacının giderilmesi için Yoncalı köyü olarak daha duyarlı davranmaları gerektiğini sözlerine ekledi. Yoncalı Köyü Muhtarı ve ihtiyar heyeti Darıca Köyünün sulama ihtiyacının giderilmesi için bu yönde bir karar alacaklarını belirtti.

Ardından gittiği Bayraktar köyünde köyün sorunlarını dinleyen Vali Mükerrem Ünlüer, Özel İdare tarafından yaptırılan ve yan gövdesinde su sızıntısı oluşan Sulama göletinin bakım ve onarım çalışmalarının yapılacağını ve mevcut sulama kanalına ilave olarak başka bir sulama kanalının yapılması talebinin dikkate alınacağını belirtti.

Ziyaretlerin son durağı olan Çamlıkoz köyünde Köy Muhtarının dile getirdiği, en büyük ormanlık alana sahip köy olduklarını, buna rağmen ORKÖY projesine dahil edilmediklerini, ORKÖY projesine dahil edilmelerini ve ORKÖY projesinden yararlanmak istediklerini belirtti.

Ayrıca köy ilkokulunun köyün yukarısında olması nedeniyle öğrencilerin özellikle kışın sıkıntı yaşadıklarını ve 100 Metrelik mesafeye merdiven yapılmasını istedi.

Köyün arazi yolunun da yapılmasını talep eden köy muhtarı ayrıca Bayraktar köyüne giden yol üzerinde köyün içinde bulunan dere üzerindeki Köprünün araç geçişine uygun hale getirilmesi talebinde bulundu. Talepleri not alan Vali Ünlüer, imkanlar ölçüsünde sorunların giderilmesi için gereğinin yapılacağını ifade etti. - BAYBURT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Ünlüer Köy Ziyaretlerine Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement