Vali Yavuz Yol Çalışmalarını İnceledi - Son Dakika
Yerel

Vali Yavuz Yol Çalışmalarını İnceledi

Vali Yavuz Yol Çalışmalarını İnceledi

Muş Valisi Seddar Yavuz, köy yollarında devam eden asfalt çalışmalarını yerinde inceledi.

11.07.2016 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş Valisi Seddar Yavuz, köy yollarında devam eden asfalt çalışmalarını yerinde inceledi.

Muş Valisi Seddar Yavuz, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ekiplerince Çiçekli, Aşağı ve Yukarı Sızma grup köy yollarında yürütülen asfalt çalışmalarını yerince inceleyerek bilgi aldı. Vali Seddar Yavuz'a İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, Basın ve Halkla İlişkiler İl Müdürü Bülent Solmaz ve teknik edip eşlik etti. Burada gazetecilere yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Vali Seddar Yavuz, il genelinde bu sene yaklaşık 223 kilometre birinci kat, 197 kilometre de ikinci kat asfalt olmak üzere toplam 433 kilometre asfalt yapılacağını söyledi. 90 kilometrelik asfalt çalışmasının bitirildiğini ifade eden Vali Yavuz, "İnşallah en kısa zamanda geri kalanını bitirmeyi planlıyoruz. Yaklaşık 42 milyona tekabül eden rakamı, ilimizde yol hizmetlerinde kullanmış olacağız. Bu hizmetler içerisinde İl Özel İdaresi kaynakları, İçişleri Bakanlığı'ndan gönderilen kaynaklar ile ihtiyaç duyduğumuz ilaveleri yapacağız. Öyle zannediyorum ki yaklaşık 45 milyon civarında yola yatırım yapmış olacağız. Özellikle grup yollarını önemsiyoruz ve grup yollarından başlıyoruz. Yolun medeniyet olduğu fikri ile hükümetimizin bütün politikaları yol ve ulaşımdır. Dolayısıyla vatandaşlarımızın en iyi şekilde ulaşımlarını sağlamak üzere çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bu vesile ile hükümetimize, Sayın Başbakanımıza, Sayın Bakanlarımıza teşekkür ediyorum. İl Özel İdaresi'nin fedakar çalışanlarına da huzurlarınızda ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Bu çalışmaları ilin valisi olarak yakinen takip edeceğim. Benim adıma da genel sekreterimiz sürekli yolları takip edecek. İnşallah sezon ile birlikte bu sene planladığımız çalışmaları gerçekleştirmiş olacağız" dedi.

İl genelinde asfalt oranının yüzde 85'lerde olduğunu kaydeden Vali Yavuz, "Geldiğimiz mesafe, ne kadar ilerlediğimizin basit bir göstergesidir. Biz Muş ilinde bir ulaşım sıkıntısı içerisinde değiliz. Yüzde 85'ini asfaltlamış durumdayız ve asfaltlamaya devam edeceğiz. Biz hizmetin en iyisini yapacağız. Ayrıca bu sene 13 kilometre civarında sıcak karışım asfalt yapacağız. Şu an gördüğünüz sathi kaplama asfalt yapıyoruz. Ama 13 kilometre de sıcak karışım asfalt dediğimiz, beton asfalt diye halk tarafından konuşulan asfaltı gerçekleştirmiş olacağız. Dolayısıyla her gün standartlarımızı yükseltiyoruz. Yol genişliklerine dikkat ederseniz, daha önce 3-4 metre genişlettiğimiz yolları şimdi 7-8 metre genişletiyoruz. Son olarak işçi, emekçi kardeşlerimize tekrar teşekkür ediyorum. Onlar olmadan bu hizmetleri yapmamız mümkün değil" ifadelerini kullandı.

Yolların uzun ömürlü olmasındaki en önemli etkenlerden birinin drenaj olduğunu hatırlatan Vali Yavuz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Menfezlerden gelen rüsumatın ve suyun birikmeden dere yataklarına verilmesi lazım. Dolayısıyla yolun altyapısının iyi yapılması lazım. İkincisi yollarımızın taşma kapasitesinin iyi yapılması lazım. Yani evvelde olduğu gibi toprağın üzerine 10 santimetre malzeme ve üzerine sathi kaplama yaparsanız, tonajlı araçlar geçtiğinde bu yolların bunu taşıması mümkün değil. Dolayısıyla yollarımızın taşıma kapasitesini arttıracak altyapı yapmamız gerekiyor. Buna ilişkin çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşlarımızın da bilinçli olması önemli. Özellik köy girişlerinde zaman zaman bu sıkıntıları yaşıyoruz. Ama her geçen gün standartlarımızı yükseltiyoruz. İşte gördüğünüz bu yolda da hem yol genişliğini hem de şarampollerini, yani yolun yaklaşım mesafelerini buna göre dizayn etmeye çalışıyoruz. Dolayısıyla yol böyle daha uzun ömürlü olacak. Zaman zaman yükseltisi çok olan yerlerde sıcak karışım yapacağız. Hatta bazı bölgeler için beton yol uygulamasını da tartışıyoruz. Daha uzun ömürlü olması bakımından beton yol da deneyebiliriz. Kış şartlarında malum olduğu üzere iki metreye varacak şekilde kar yağıyor. İş makinelerinin bu karı temizlemesi ile malum olduğu üzere bu asfalt zarar görüyor. Asfaltın zarar görmemesi için bu tür yüksek yerlerde farklı yol çeşitlerini kullanmamız gerekiyor."

Vali Yavuz, buradaki incelemelerin ardından çalışma alanından ayrıldı. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Yavuz Yol Çalışmalarını İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement