Vali'ye makamında 'Huma Kuşu' türküsü - Son Dakika
Yerel

Vali'ye makamında 'Huma Kuşu' türküsü

Vali'ye makamında 'Huma Kuşu' türküsü Cumhuriyet Sergisi için Yalaova'ya giden Erzurum Kültür Sanat ve Eğitim Derneği üyelerini makamında kabul eden Vali Muhammet Erol, hayranı olduğu Türk Halk Müziği'nin unutulmaz sesi Raci Alkır'ın oğlu sanatçı Vahit Alkır'dan Erzurum türküsü 'Huma...

13.10.2022 11:48  Güncelleme: 11:53

Vali'ye makamında 'Huma Kuşu' türküsü

YALOVA - Cumhuriyet Sergisi için Yalaova'ya giden Erzurum Kültür Sanat ve Eğitim Derneği üyelerini makamında kabul eden Vali Muhammet Erol, hayranı olduğu Türk Halk Müziği'nin unutulmaz sesi Raci Alkır'ın oğlu sanatçı Vahit Alkır'dan Erzurum türküsü 'Huma Kuşu'nu dinledi.

Erzurum Kültür Sanat ve Eğitim Derneği Yalova Kent Müzesi'nde dernek üyelerinin eserlerinden oluşan 'Cumhuriyet Sergisi' açtı. Ahşap yakma, atık heykel, çağdaş hat, çakıl taşı, filografi, fotoğraf, hat, kaligrafi, maket, naht ve resimlerden oluşan serginin açılışını Yalova Valisi Muammer Erol ve Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk yaptı.

Makamında Türkü Paşa'nın oğlundan türkü dinledi

Erzurum'dan sergi düzenlemek için Yalova'ya giden dernek üyelerini Vali Erol, makamında kabul etti. Vali Erol, Türk Halk Müziği'nin unutulmaz seslerinden olan ve 'Türkü Paşa' olarak bilinen Raci Alkır'n oğlu Vahit Alkır'ın da konuklar arasında olduğunu öğrenince Erzurum Türkülerini çok sevdiğini belirtti. Özellikle Racı Alkır'ın sesine ve TRT'de okuduğu Türkülere hayran olduğunu belirten Vali Erol, Vahit Alkır'dan günün anısına bir Erzurum türküsü özellikle de 'Huma Kuşu'nu okumasını istedi. Makamında Alkır'ın okuduğu türküyü pür dikkat dinleyen Vali Erol, dernek üyelerine teşekkür etti.

Kitap Gelirlerini Engelliler Derneğine bağışladılar

Serginin yapıldığı Kent Müzesinde Muzaffer Taşyürek, Kadir Sabuncuoğlu, Ümit Gergit ve Neslihan Arzu Keteci'den oluşan Erzurumlu yazarlar kitaplarını imzaladı ve elde edilen geliri Yeni Yaşam Engelliler Derneğine bağışladılar. Kent Müzesindeki Cumhuriyet Sergisi 13 Ekim günü akşamına kadar açık kalacak.

Vali\'ye makamında \'Huma Kuşu\' türküsü
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali'ye makamında 'Huma Kuşu' türküsü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement