Valiler Kararnamesi - Son Dakika
Yerel

Valiler Kararnamesi

Amasya Valiliğinden Trabzon Valiliğine atan Öz: "Bir şehzadeler şehri Amasya'dan bir başka şehzadeler şehri Trabzon'a görev çıktı" Öz, "Bize bundan sonra her yer Trabzon"

06.08.2013 11:59

Valiler Kararnamesi ile Trabzon'a atanan Amasya Valisi Abdil Celil Öz, "Bir şehzadeler şehri Amasya'dan bir başka şehzadeler şehri Trabzon'a görev çıktı" dedi.

Ziyaret Göleti'nde gazetecilerle iftar yapan Vali Öz, Trabzon'a atanması değerlendirdi

Öz, 23 ay görev yaptığı Amasya'da farklı duygusal bir bağ kurduğunu ifade ederek, Amasya'nın tarihi derinliği olan köklü bir kent olduğunu söyledi.

Amasya'da güzel hizmetler ve kadim dostluklar kurduğunu vurgulayan Öz, şunları kaydetti:

"Amasya 8 bin 500 yıllık tarihte pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış, o medeniyetlerin birikimini bu güne kadar saklamış, o medeniyetlerin taşınmaz kültür varlığı yanında kültürünü değerini taşıyan bir şehir. Müziğinde, güzel sanatlarlarında mutfağında bütün bu kültürü yaşayan bir şehir. Şimdi yeni bir görev yeri. Bir şehzadeler şehri Amasya'dan bir başka şehzadeler şehri Trabzon'a görev çıktı. Trabzon ülkemizin çok önemli şehirlerinden birisi. Karadeniz bölgemizin ticaret bölgesi, ihracat kapısı limanıyla, yine o bölgenin kültür ve turizm merkezi. Dolayısıyla hem Doğu Anadolu'yu, hem Doğu Karadeniz'i dışarı açan kapı. Tarihi doku anlamında derinlikleri olan bir şehrimiz. Amasya gibi tarihi derinlikleri olan bir Şehzadeler şehrinden Trabzon gibi yine tarihi derinlikleri olan kültür truzmi, doğa truzmi ve aynı zamanda ihracat ve ticaret konusunda önemli potansiyeli olan bir şehre gitmik bize gurur veriyor.İnşallah ora da da güzel hizmetler yaparız."

-"Trabzon spor marka olmuş bir değer"

Trabzonspor ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Vali Öz,  "Trabzonspor marka olmuş bir değer, Bir Anadolu takımı olarak Türkiye'in sesini dünyada duyuran bir takımımız. Amasya'da spor alt yapısı anlamında önemli çalışmalar yaptık ama spor kulübü anlamında belli bir mesafe alınmadı. İnşallah bundan sonraki süreçte bu spor alt yapısıyla o da gelişir. Trabzon'da inşallah Amasya'daki gibi güzel insanlarla güzel çalışmalar yaparız." diye konuştu.

Öz, mevcut Trabzon Valisi Recep Kızılcık'ın Trabzon'da her alanda çok güzel çalışmalar yaptığını belirterek, Trabzon'da önceliğinin var olan çalışmaları tamamlamak olduğunu ifade etti.

Konuşmasının sonunda Öz, "Bize bundan sonra her yer Trabzon" dedi. - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Valiler Kararnamesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement