Diyarbakır Valisi Kıraç: Niye Kırgın Olayım - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır Valisi Kıraç: Niye Kırgın Olayım

Diyarbakır Valisi Kıraç: Niye Kırgın Olayım

Merkez valiliğine atanan Diyarbakır Valisi Kıraç: Niye kırgın olayım. Türkiye'de en çok valilik hizmeti yapan görevlilerden birisiyim. Bu hizmet, böyle yürüyor.

17.09.2014 12:58  Güncelleme: 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Valiler Kararnamesi ile merkez valiliğine atanan Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, "Niye kırgın olayım. Türkiye'de en çok valilik hizmeti yapan görevlilerden birisiyim. Bu hizmet, böyle yürüyor. Zaman zaman görevler verilir, zaman zaman alınır" dedi.

Vali Kıraç, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'a veda ziyaretinde bulundu. Kıraç, burada gazetecilerin Diyarbakır'a gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ı karşılamamasına ilişkin sorusu üzerine, Bakan Bozdağ'ın valilik ziyareti yapacağını düşünmediğini söyledi.

"Devlette küslük olmaz, kime küseceksiniz" diyen Kıraç, "Dolayısıyla öyle oldu. Kendisiyle de konuştum. Devlete yıllardan beri hizmet ediyoruz. Devlette küslük olmaz, kime küseceksiniz. Gönül ilişkisiyle yapılır. Verilirken iyi, alınırken kötü olmaz. Ben öyle bir düşüncede olamam. Evine gelen bir kişiye nezaketsizlik yapmak, bizim geleneğimizde, örfümüzde öyle bir şey yok" ifadesini kullandı.

Kıraç, merkez valiliğine atanmasından dolayı kırgınlık yaşayıp yaşamadığına ilişkin soruyu da şöyle yanıtladı:

"Niye kırgın olayım. Türkiye'de en çok valilik hizmeti yapan görevlilerden birisiyim. Bu hizmet böyle yürüyor. Zaman zaman görevler verilir, zaman zaman alınır. Benim dışında olan bir şey. Görev takdir edenler bunun cevabını verebilir. Bize görev verildiği sürece o görevleri en iyi şekilde yapmak gayreti içerisinde oldum. İnşallah halkımızın nezdinde iyi izlenim bırakmışızdır."

Diyarbakır Valiliği'ne atanan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'u telefonla aradığını kaydeden Kıraç, "Hayırlı olması temennisinde bulundum. Türkiye'nin en başarılı idarecilerinden birisidir. Görüşüp deneyimlerimizi kendisine aktarırım" şeklinde konuştu.

Kışanak ise Kıraç'ın her zaman sorunları diyalogla çözme gayreti içerisinde olduğunu söyledi. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Diyarbakır Valisi Kıraç: Niye Kırgın Olayım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement