Van'da Hafriyat Dökülen Alan Temizlendi - Son Dakika
Yerel

Van'da Hafriyat Dökülen Alan Temizlendi

Van Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, İpekyolu ilçesine bağlı Bostaniçi Mahallesinde, Hayvan Pazarı ve Sıhke Gölü etrafına dökülen hafriyatları temizledi.

16.12.2015 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, İpekyolu ilçesine bağlı Bostaniçi Mahallesinde, Hayvan Pazarı ve Sıhke Gölü etrafına dökülen hafriyatları temizledi.

Yıllardır alana dökülen hafriyatlar nedeniyle alanda hafriyat ve çöp dağları oluşurken, yine hafriyatların göle dökülmesi nedeniyle gölde kirlilik meydana geldi.

Hafriyatlar belediye ekiplerince iş makineleri ve kamyonlarla temizlendi.

Büyükşehir Belediyesi alana hafriyat dökülmesini yasaklayan uyarıcı tabelalar bırakarak, alanın kirletilmemesini istedi.

Hafriyatları alana döken kişileri uyaran ekipler, alana hafriyatlar dökenler hakkında yasal işlem ve para cezası verileceğini duyurarak, vatandaşların da alana hafriyat dökenleri belediyeye bildirmelerini istedi.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi tarafından alanın hafriyat şirketleri tarafından kirlenmesinin önüne geçilmesi ve alanın gözetlenmesi için belirlenen bazı noktalara MOBESE kameralar yerleştirildi.

Hafriyatları iş makineleri ve kamyonlarla alandan çıkaran belediye, çevre düzenlemesini yaptıktan sonra alana mucur dökecek. Alan, daha sonra düzeltilerek araç ve yayaların kullanımına açılacak. Alanın gölle bütünleştirilmesi için de proje hazırlayacak belediye, geçici kısmı peyzaj düzenlemesi yaptıktan sonra alanı yeşillendirecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Van'da Hafriyat Dökülen Alan Temizlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement