Van'da Kur'an-I Kerim'i Yakma Olayı - Son Dakika
Yerel

Van'da Kur'an-I Kerim'i Yakma Olayı

Van\'da Kur\'an-I Kerim\'i Yakma Olayı

Van İl Müftüsü Nimettulah Arvas, kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından yakılan Kur'an-ı Kerim parçalarının görevliler tarafından toplanıp, temiz bir toprağa gömüldüğünü belirtti.

01.08.2012 16:02

Van İl Müftüsü Nimettulah Arvas, kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından yakılan Kur'an-ı Kerim parçalarının görevliler tarafından toplanıp, temiz bir toprağa gömüldüğünü belirtti.

İl Müftüsü Arvas, Van- Erciş karayolu 15. kilometresinde bulunan Karasu Çayı kenarında önceki gün yakılmış olarak bulunan birden çok Kur'an-ı Kerim'in ihbar edilmesinin ardından harekete geçtiklerini söyledi. Arvas, olay yerine gönderdikleri görevlilerin Kur'an-ı Kerim'leri temiz bir yere gömdüğünü belirtti. Arvas, "Birkaç tane kuranı kerim bazıların yapraklarını yakılmış halde ihbarı geldi. Olay yerine derhal ekip gönderdik ve talimat üzere temiz bir toprakta gömülmesini tavsiye ettik. Yaptığımız araştırmalar neticesinde, Van'da meydana gelen depremde enkaz altında kalan bazı Kur'an ve dini kitapları vatandaşlarımız ezilmesi diye ve olan saygılarından dolayı dere kenarına götürmüş ve burada yakmışlardır. Kur'an-ı Kerim ayetleri Allah'ın isimlerine saygı göstermek lazım. Allah'ın isimlerini bulunduğu yazılar, imsakiyeler, gazete kupürleri yani Allah'ın isminin geçtiği tüm sayfalara saygı göstermek lazım. Vatandaşlarımız bu konuda art niyetli değil ama bilgisiz" dedi.

"EN UYGUN YER MEZARLIKLAR"

Vatandaşlara konu hakkında tavsiyelerde bulunan İl Müftüsü Arvas, "Bütün bunlar arzumuz şudur. Mümkün mertebe bu tür ayetleri ya da Allah isminin yer aldığı sayfaları ayak altına ya da çöplüklere atmamak ve buna dikkat etmektir. En güzeli onları temiz bir yerde gömmelerini tavsiye ediyoruz. Fıkıh kitaplarında bu konu ile ilgili şöyle bir tavsiye vardır. Temiz bir yerde gömülmesi tavsiye edilir. En temiz yerler, hürmet gören yerler mezarlık olduğu için mezarlığın bir köşesine gömülmesi daha uygun olur. Vatandaşlarımızın bu konuda bir tereddüttü varsa mutlaka müftülüğümüzü aramaları tavsiye ediyoruz" şeklinde konuştu. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Van'da Kur'an-I Kerim'i Yakma Olayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement