Van İl Sağlık Müdürü Acar'dan Yeşilay Haftası ile İlgili Açıklama - Son Dakika
Yerel

Van İl Sağlık Müdürü Acar'dan Yeşilay Haftası ile İlgili Açıklama

Van İl Sağlık Müdürü Acar\'dan Yeşilay Haftası ile İlgili Açıklama

Van İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, her yıl mart ayının ilk haftası “Yeşilay Haftası” olarak kutlandığını ifade ederek, “Dünya’da yaklaşık 5 milyon insan, Türkiye’de de yaklaşık 100 binin üzerinde insan maalesef tütün ürünlerini kullanmaktan dolayı hayatını kaybetmektedir”” dedi.

05.03.2014 16:11

Van İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, her yıl mart ayının ilk haftası "Yeşilay Haftası" olarak kutlandığını ifade ederek, "Dünya'da yaklaşık 5 milyon insan, Türkiye'de de yaklaşık 100 binin üzerinde insan maalesef tütün ürünlerini kullanmaktan dolayı hayatını kaybetmektedir"" dedi.

Van İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, "Yeşilay Haftası" münasebetiyle bir basın açıklaması yaptı. Yeşilay'ın kuruluş amacını, çalışma alanlarını ve zararlı madde bağımlılıkları konusunda ne tür çalışmalar yapıldığını hakkında bilgi veren Dr. Acar, "Bilindiği üzere her yıl mart ayının ilk haftası "Yeşilay Haftası" olarak kutlanmakta ve bu konuda vatandaşları farkındalığını artırmaya yönelik faaliyetler yapılmakta. Yeşilay cemiyeti tarafından 1920 yılından itibaren günümüze kadar bazı faaliyetler sürekli düzenlenmekte ve gençlerimizi kötü alışkanlıklara yönelik uzaklaştırma kapsamında çalışmalar yapılmaktadır. Bizde sağlık açısından cemiyetimizin bu faaliyetlerini sürekli destekliyoruz. Bu konuda bizim de ayrıca çalışmalarımız olmaktadır. Kötü alışkanlıklar derken, sigara, alkol, uyuşturucu ve hatta internet bağımlılığı gibi teknolojik bağımlılığı da bu kapsamda değerlendirilmeli bence. Çünkü internet bağımlılığı da bir kötü alışkanlık halinde görülmektedir. Tabi sigara, alkol, uyuşturucu gibi fiziki bağımlılıklar da, maalesef gençlerimizi ve vatandaşlarımızı olumsuz yönde etkilemektedir. Sağlık demek insanın hem fiziki hem de ruhi olarak tam bir iyilik hali olduğu söylenir akademisyenler tarafından bize öğretilenler budur. Tabi burada sigara, alkol uyuşturucu hem ruhi olarak hem fiziki olarak, maalesef ferdi ve toplumu ciddi oranda etkilemekte. Buna binaen de birçok problemler yaşanmaktadır. Boşanma çok önemli bir etken. Boşanmış ailelerin çocukları maalesef ki kötü alışkanlıklara daha çok kapıldıkları ve bu bağımlıklarının daha çok olduğu yönünde araştırmalar mevcut. Türkiye'de de yılda yaklaşık 100 bin boşanma gerçekleşmektedir. Bataklığı kurutmak lazım derler ya öncelikle bu boşanmaları engellemek lazım. Yine bu kötü alışkanlıkların ticaretini de engellemek lazım ki vatandaşımızı bu alışkanlıklara sevk etmeyelim. Tabi şunu da söylemek isterim, sigara çok ciddi bir etken. Dünyada yaklaşık 5 milyon insan, Türkiye'de de yaklaşık 100 binin üzerinde insan maalesef tütün ürünlerini kullanmaktan dolayı hayatını kaybetmektedir" şeklinde açıkladı. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Van İl Sağlık Müdürü Acar'dan Yeşilay Haftası ile İlgili Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement