Vatandaşlar Evlerini Terk Etmeyince Heyelan Bölgesindeki Kayalar Kaldırılacak - Son Dakika
Yerel

Vatandaşlar Evlerini Terk Etmeyince Heyelan Bölgesindeki Kayalar Kaldırılacak

Fatih Özdemir - Anıl Kuru - Giresun'un Yağlıdere ilçesinde afet bölgesi ilan edilen mahallede yaşayanların yapılan ihtarlara rağmen evlerini terk etmek istememesi üzerine bu kezde bölgede tehlike oluşturan kayaların parçalanarak kaldırılması planlanıyor.

03.01.2012 11:28

Fatih Özdemir - Anıl Kuru - Giresun'un Yağlıdere ilçesinde afet bölgesi ilan edilen mahallede yaşayanların yapılan ihtarlara rağmen evlerini terk etmek istememesi üzerine bu kezde bölgede tehlike oluşturan kayaların parçalanarak kaldırılması planlanıyor.

Yağlıdere Belediye Başkanı Abdurrahman Kırhasanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, afet bölgesi ilan edilen mahalledeki kayalıklarda oluşan çatlamaların 1984 yılında ortaya çıktığını söyledi.

Belirtilen yıllarda kayalıklarda yaşanan yaklaşık bir metrelik açılmanın son dönemde 2-3 metre genişliğe, 10-15 metre de derinliğe ulaştığını vurgulayan Kırhasanoğlu, "2001 yılında İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden gelen heyet, burada bir çalışma yaptı ve söz konusu alanı afet bölgesi olarak ilan etti. Bunun üzerine Yağlıdere'de 30 adet afet evi yapıldı. Burada 29 evde oturan vatandaşlar hak sahibi olarak belirlendi. Ancak 6 hane hak sahipliğini kabul etti, 23 hane ise evlerini terk etmek istemeyerek burada kaldı. Son zamanlarda kayalıklardan aşırı yağışlar nedeniyle taş parçaları düşmeye başlamıştır. Bu mahalle halkını tehdit etmektedir. Günece Mahallesi halkı bu durumdan oldukça tedirgindir" diye konuştu.

Ev sahiplerinin evlerini terk etmek istememesi üzerine başka çözüm yolları arama sürecine girildiğini anlatan Kırhasanoğlu, "Bu mahallemizdeki heyelan tehdidi altında bulunan evlerde 100'ü aşkın kişi yaşıyor. Girişimlerimiz sonucu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yetkilileri bu kezde tehlike oluşturan kayaların parçalanarak kaldırılması yönünde rapor tuttu. Bu rapor sayesinde bir ödenek çıkararak bölge halkı için tehlike oluşturan bu kayalığı kaldırmayı düşünüyoruz" dedi.

-"Her an korkarak yaşıyoruz, ancak evlerimizi terk edemeyiz"

Günece Mahalle Muhtarı Ahmet Özdemir ise 2008 yılında bir firmanın sorunun çözümlenmesi için çalışmalar yaptığını ifade ederek,"Burada 10 gün süren bir çalışma yapıldı, ancak şirket çalışanları can güvenliklerinin olmadığı gerekçesiyle işi bıraktı. Sonrasında çalışmalar tamamen durduruldu"dedi.

Mahallede yaşayan ve evi heyelan tehdidi altında bulunan Sayit Kübüç de evlerinde korku içinde kaldıklarını, ancak yinede başka bir yere gitmeyi düşünmediklerini belirterek,"Burası bizim doğduğumuz, büyüdüğümüz ve geçimimizi sağladığımız yerler. Burayı bırakarak başka bir yere gitmek istemiyoruz. Yetkililerin bu kayayı buradan almasını istiyoruz"diye konuştu.

- GİRESUN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Vatandaşlar Evlerini Terk Etmeyince Heyelan Bölgesindeki Kayalar Kaldırılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement