Viranşehir'de Okullara Tablet Dağıtılıyor - Son Dakika
Yerel

Viranşehir'de Okullara Tablet Dağıtılıyor

Viranşehir\'de Okullara Tablet Dağıtılıyor

FATİH Projesi kapsamında Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde, tablet bilgisayarların dağıtımına başlandı.

18.02.2014 20:24  Güncelleme: 20:53

Fatih Projesi kapsamında Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde tablet bilgisayarların dağıtımına başlanıldı.

2013 yılında yapılan pilot çalışmalar doğrultusunda Şanlıurfa'da daha önce üç okulda dağıtımı yapılan tabletlerin dağıtımı sürüyor. Viranşehir ilçesinde çeşitli okullarda görev yapan 191 öğretmen ve öğrenci tablet bilgisayarları düzenlenen törenle dağıtıldı. Tabletleri teslim eden İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Fatih Projesi'ni hayata geçirenlere teşekkür etti. Viranşehir Anadolu Lisesi'nde düzenlenen dağıtım töreninde konuşan İlci, "Bugün bilgi toplumu olma yolunda hızla ilerleyen bir ülkeden söz edebiliyorsak, Fatih projesinden, fırsatları artırma ve teknolojileri iyileştirme hareketinden söz edebiliyorsak, bu hedefi realize etmek noktasındaki gayret, çaba ve özveriye ve ciddi bir eğitim iradesine borçlu olduğumuzu hatırlatmak istiyorum. Bugün, bu gelişmeye Viranşehir ilçemiz özelinde şahitlik ediyor olmaktan büyük mutluluk duymaktayım. Fatih Projesi ile çocuklarımız bilgi teknolojilerini eğitimde kullanmakta, fırsat eşitliği ilkesini en uzak mecralara kadar uygulanabiliyor olmakta, hem öğrencilerimiz ve hem de öğretmenlerimiz dünyadaki müfredatı ve gelişmeyi yakından takip ederek sisteme katılabilmektedirler. Bu proje ile eğitimde sınıf atlayacağız. ve 5 yılın sonunda tüm ülkemizde sistem uygulanır olduğunda bu ülke 21. Yüzyıl ülkesi olma yolunda büyük merhaleleri de katetmiş olacaktır. 2023 vizyonu ile yarın, Cumhuriyetin 100. Yılında modern teknolojilere uygun ve çağa ayak uydurmuş genç beyinlerle karşılaşmak istiyoruz" dedi.

Fatih Projesi'ni, "Eğitimde teknolojiyi yakalamak adına önemli bir fırsat eşitliği" olarak gördüğünü dile getiren Viranşehir Kaymakamı Muhammed Lütfü Kotan ise şöyle konuştu:

"Devletimizin pek çok konuda sağlamış olduğu ilerlemelere paralel olarak sınıflara bu teknolojik imkanların girmesi öğretmen ve öğrencilerimiz açısından son derece önemli. Devletimizin sağlamış olduğu bu imkanların daha iyi insan gücü ve insan kaynağına kavuşmamız açısından önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Yine Fatih Projesi kapsamında yarında Siverek Karacadağ Anadolu Lisesi öğretmenleri için gelen tablet bilgisayarların dağıtımı yapılacak."

Tabletlerin dağıtıldığı törenine İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Viranşehir kaymakamı Muhammed Lütfü Kotan, Viranşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Sağır, Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Alay, Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitici Bilişim Teknolojileri Formatörleri ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Tablet dağıtım törenin ardından İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Viranşehir Kaymakamı Muhammed Lütfü Kotan, Viranşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Sağır ile birlikte yapımı devam eden okulları gezerek yetkilerden bilgi aldı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Viranşehir'de Okullara Tablet Dağıtılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement