Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Çiğdem Cerit, yaptığı yazılı açıklamada, kenelerin çoğunlukla hayvanlardan insanlara geçtiğini belirtti.
HANGİ İŞİ YAPANLAR DAHA ÇOK RİSK ALTINDA?
Kene ısırması bağlı olarak insanlarda görülen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığının öldürücü olduğunu ifade eden Cerit, şunları kaydetti; "Kenelerin yoğun olarak bulunduğu yerler özellikle hayvancılığın yapıldığı, orman kenarı parçalı arazi yapısına sahip çalı ve çırpılı alanlar ile otlakların bulunduğu yerlerdir. İlimiz kenelerin yaşamaları için coğrafi açıdan oldukça uygun bir yapıya sahiptir. Tarım ve hayvancılıkla uğraşanlar, kasaplar, çobanlar, mezbaha çalışanları, veterinerler,kamp ve piknik yapanlar, korunmasız olarak yeşil alanlarda bulunanlar risk altındadır.
ASLA ÇIPLAK ELLE ÇIKARTMAYIN
Vücuda tutunmuş kene görülürse asla çıplak elle çıkartılmamalıdır. Eldiven, naylon poşet veya bez parçası ile tutularak ya da ince uçlu bir pens veya varsa kene çıkartma kartı ile ezilmeden çıkarılmalıdır. Çıkarılamıyorsa en kısa sürede bir sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır."
Son Dakika › Yerel › Vücuda Tutunmuş Kene Görülürse Ne Yapılmalı? - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.