Yağmura Rağmen Kutlama - Son Dakika
Yerel

Yağmura Rağmen Kutlama

Yağmura Rağmen Kutlama

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Esendemir, demokrasinin olduğu bir ülkede yazdıkları yazılardan, çizdikleri karikatürlerden dolayı cezaevinde bu kadar çok gazetecinin bulunması ve dava dosyalarının giderek artmasının, kendilerini endişelendirdiğini söyledi.'Çalışan Gazeteciler Günü', Türkiye genelinde olduğu gibi Adana'da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

10.01.2012 11:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Esendemir, demokrasinin olduğu bir ülkede yazdıkları yazılardan, çizdikleri karikatürlerden dolayı cezaevinde bu kadar çok gazetecinin bulunması ve dava dosyalarının giderek artmasının, kendilerini endişelendirdiğini söyledi.

'Çalışan Gazeteciler Günü', Türkiye genelinde olduğu gibi Adana'da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Soğuk ve yağışlı havaya rağmen gerçekleştirilen kutlamalarda bir araya gelen gazeteciler, yaptıkları ortak açıklamayla da sorun ve sıkıntılarını dile getirdi. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) tarafından organize edilen kutlamaların ilki Atatürk Parkı'nda gerçekleştirildi. Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen törene yoğun ilgi gösterilirken, etkinliğe çeşitli sivil toplum kuruluşları da destek verdi. Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşuyla sona erdi. Etkinliğe katılanlar, daha sonra Sanatçılar Parkı içerisinde yer alan; 'Basın Şehitleri Anıtı'na doğru yürüyüşe geçti. Burada da anıta çelenk sunan basın çalışanları, saygı duruşunda bulundu. Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan ÇGC Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Esendemir, gazetecilerin özgürce çalışamadığı bir ortamda halkın haber alma özgürlüğünün de olmayacağının altını çizdi.

"ARTAN DAVA VE TUTUKLAMALAR BİZLERİ ENDİŞELENDİRİYOR"

Esendemir, "Ancak son yılarda 'Çalışan Gazeteciler Bayramı', elden giden haklarımızdan dolayı; 'Çalışan Gazeteciler Günü' olarak kutlanıyor. Bu günlerde sevinçten ziyade çalışma şartlarımızın zorlukları dile getiriliyor. Basın özgürlüğüne duyulan ihtiyaç, her geçen gün artarak seslendiriliyor. Türkiye'de gazeteciler çok zor şartlar altında görev yapıyor. Demokrasinin olduğu bir ülkede yazdıkları yazılardan, çizdikleri karikatürlerden dolayı cezaevinde bu kadar çok gazetecinin bulunması ve dava dosyalarının giderek artması biz gazetecileri endişelendiriyor. Cezaevlerinde uzun süredir tutuklu bulunan meslektaşlarımız hakkındaki davaların bir an önce sonuçlandırılması ve onların tahliye edilmelerini sabırsızlıkla bekliyoruz" dedi.

"GAZETECİLER KENDİ SORUNLARINA SAHİP ÇIKMALI"

Gazetecilerin daha özgür bir ortamda çalışabilmesi için ellerinden alınan ekonomik ve sosyal hakların yeniden kendilerine verilmesi, iş güvenceleri ve sendikal özgürlüklerinin sağlanması gerektiğini savunan Esendemir, başkalarının hakları için mücadele eden gazetecilerin, adliye koridorlarında arkadaşları ve kendi sorunlarına sahip çıkması çağrısında da bulundu. Cafer Esendemir, "Bugün dünyadaki gelişime medya da çok çabuk ayak uydurmuş ve artık yerel gazete ve televizyonlar, dünyanın her yerinde izlenir hale geldi. Yerel gazete ve televizyonlarla birlikte radyoların kaliteli yayınlarının sağlanması için devlet desteği şart. Bu kurumların girdilerini, devletin kısmen sübvanse etmesi gerek. Bu arada bölgedeki sivil dinamiklere de görev düşüyor. Çeşitli kurum ve kuruluşlar, vatandaşlar yerel medyayı okuyarak veya izleyerek, ilan vererek desteklemelidir. Medyadan destek bekleyenler, medyaya desteğini esirgememeli" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yağmura Rağmen Kutlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement