Yalova'da 28'inci Halk Dansları Festivali - Son Dakika
Yerel

Yalova'da 28'inci Halk Dansları Festivali

10 ülkeden 390 folklorcunun katıldığı festival sona erdi.

24.08.2014 13:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova Turizm Folklor Araştırma Geliştirme ve Gençlik Spor Kulübü Derneği'nin (TUFAG) düzenlediği 28. Uluslararası Halk Dansları Festivali sona erdi.

Barış Manço Açık Hava Tiyatrosu'nda düzenlenen festivalde 16. Uluslararası Altın Karanfil Halk Dansları yarışmasını Bulgaristan ekibi kazandı.

TUFAG 28. Uluslararası Halk Dansları Festivali kapsamında bu yıl 16'ncısı düzenlenen Altın Karanfil Halk Dansları Yarışması renkli görüntülere sahne oldu.

Her ülkeden bir temsilcinin jüri üyesi olduğu yarışmada, Slovakya, Kolombiya, Meksika, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Sırbistan, Bulgaristan, Polonya, Gürcistan, Bosna-Hersek ve Macaristan'dan folkor ekipleri sahne alarak birbirinden güzel gösteriler gerçekleştirdi. Yarışmanın birincisi Bulgaristan ekibi oldu. Yarışmada ikinci Gürcistan, üçüncü ise KKTC oldu. Otantik Kostüm Yarışması'nın birincisi ise Meksika oldu.

10 ülkeden 360 dansçının katıldığı festival, havai fişek gösterisiyle sona erdi.

Programı Yalova Valisi Esengül Civelek, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak ve eski Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal da takip ederek yarışmada dereceye girenlere ödüllerini takdim etti. - Yalova

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yalova'da 28'inci Halk Dansları Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement