Yalova'da Doğaya 500 Kınalı Keklik Bırakıldı - Son Dakika
Yerel

Yalova'da Doğaya 500 Kınalı Keklik Bırakıldı

Yalova'nın Armutlu ilçesi Hayriye köyünde doğaya 500 kınalı keklik salındı.

30.07.2015 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova'nın Armutlu ilçesi Hayriye köyünde doğaya 500 kınalı keklik salındı.

Orman ve Şu İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdür Yardımcısı Hakan Mumcuoğlu, kekliklerin bırakılması dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlikte yaptığı açıklamada, yaban hayatını canlandırma projesi kapsamında kekliklerin doğaya bırakıldığını söyledi.

Mumcuoğlu, şöyle konuştu:

"Afyonkarahisar'da yetiştirilen kınalı kekliklerden 500'ü, adaptasyon kafeslerinde bekletildikten sonra doğaya salımı gerçekleştirildi. İnşallah bu kekliklerimiz doğaya uyum sağlayıp kolonilerini kurup yaşamaya devam edecekler. 2013 yılında da bu bölgeye 500 keklik salımı yapılmıştı ve gözlemlerde bu kekliklerin doğaya uyum sağladığını gördük. Dolayısıyla burada stok artırımına yönelik olarak 500 daha kınalı kekliğimizi saldık. İnşallah bu faaliyetler bölgemizin Bursa, Bilecik gibi illerinde de devam edecek. Ayrıca Bilecik'te keneyle mücadele için köylümüze beç tavuğu dağıtık. Yaban hayatını canlandırmak için bu tür çalışmalarımız devam edecek."

Orman ve Su işleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü Yalova İl Müdürü Nevzat Alğan da Hayriye köyünde bin 180 hektar alanı ava kapalı alan olarak ilan ederek buraya keklik salımı yaptıklarını anlattı.

Programa, Vali Yardımcısı Abdurrahman İnan, Yalova Orman İşletme Müdürü Mustafa Güner, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili İbrahim Görentaş, Armutlu Kaymakamı Bahadır Güneş, Armutlu Belediye Başkanı Mehmet Birkan, kurum müdürleri ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yalova'da Doğaya 500 Kınalı Keklik Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement