Yardım Eli Uzanırsa 41 Yıl Sonra Dünyaya Gözlerini Açacak! - Son Dakika
Yerel

Yardım Eli Uzanırsa 41 Yıl Sonra Dünyaya Gözlerini Açacak!

Yardım Eli Uzanırsa 41 Yıl Sonra Dünyaya Gözlerini Açacak!

Muğla’nın Menteşe ilçesinde yaşayan Topbaş ailesinin, doğuştan görme engelli iki oğluna 40 yıl sonra ‘dünyaya gözlerini açma’ şansı doğdu.

12.07.2016 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Menteşe ilçesinde yaşayan Topbaş ailesinin, doğuştan görme engelli iki oğluna 40 yıl sonra 'dünyaya gözlerini açma' şansı doğdu. 43 yaşındaki Nihat Topbaş'ın yardımseverlerin desteğiyle gerçekleşen ameliyatının başarılı geçip, gözlerinin kısmen görmeye başlaması, kardeşi Ali Topbaş'a da umut oldu. Ancak Ali Topbaş'ın ameliyat olması için de yardımseverlerin desteğine ihtiyaç var.

Muğla'da yönetmen Eray Dedik'in belgeselini çektiği Topbaş Ailesi için gazeteci Adem Ülker, Cavit Yıldırım ve Marmarisli hayırsever Yaşar Yiğit'in Facebook'tan başlattığı kampanya, çığ gibi büyüdü.

Kampanya aracılığıyla toplanan yardımlarla, Topbaş ailesinin görme engelli iki oğlundan biri olan Nihat Topbaş, Denizli'de özel bir göz hastanesinde tedaviye alındı. 43 yaşındaki Nihat Topbaş, bir buçuk saatlik bir operasyon sonrası adeta yeniden doğdu, ışığı gördü.

Ameliyatın başarılı geçmesi yine görme engelli kardeşi Ali Topbaş için de umut kaynağı oldu.

Nihat Topbaş'ın ameliyatını gerçekleştiren Prof. Dr. Volkan Yaylalı, "Bir günde görmesini bekleyemeyiz, fakat günden güne iyi olacak. Eskiden simsiyah görüyordu, fakat ilk iki günde ışığı görmeye başladı ve yavaş yavaş görüşü netleşmeye başlayacak. Zorlu bir ameliyattı, fakat başarılıydı. Nihat ve Ali için elimden gelenin fazlasını yapacağım." dedi.

Yaylalı, Nihat Topbaş'ın 41 yaşındaki Kardeşi Ali Topbaş'ın da görme şansının yüksek olduğunu, onun da göz ameliyatı yapılması gerektiğini söyledi.

"Yardımseverlerin desteğine ihtiyaç var"

Konuyla ilgili kampanyanın öncülüğünü yapan "Olumlu" lakaplı Yaşar Yiğit, Ali Topbaş için de yardımseverlerin yardımına ihtiyaç duyulduğunu vurgulayarak, "Abisinin ameliyatını çok şükür yaptırdık. Sırada kardeşi var. Doktorların Ali içinde görme şansının olduğunu söylemesi bizleri ümitlendirdi. Yardım kampanyamızı bu sefer Ali için yapıyoruz. Bu mübarek ayda yapılacak olan yardımlar çok daha önemli. Şimdiden katkısı olan tüm yardımseverlerden Allah Razı olsun" ifadelerini kullandı. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yardım Eli Uzanırsa 41 Yıl Sonra Dünyaya Gözlerini Açacak! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement