Yatağa Bağımlı Hastalara Karyola Desteği - Son Dakika
Yerel

Yatağa Bağımlı Hastalara Karyola Desteği

Ekşioğlu Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, İl Sağlık Müdürlüğünün evde sağlık hizmetlerinden faydalanan hastaların ihtiyaçları süresince kullanmaları için 50 hasta karyolası bağışladı.

17.04.2015 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ekşioğlu Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, İl Sağlık Müdürlüğünün evde sağlık hizmetlerinden faydalanan hastaların ihtiyaçları süresince kullanmaları için 50 hasta karyolası bağışladı.

Karyolaların teslimi için Rize Valiliği önünde düzenlenen törene, Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, Ekşioğlu Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Basın ve Medya Sorumlusu Necati Selvitop ile diğer ilgililer ve hasta yakınları katıldı.

Sağlık Müdürü Tepe, gazetecilere yaptığı açıklamada, 4 yıllık süreçte 9 bin hastaya ulaşıldığını, gerek bu hastaların hastaneden taburculuk sonrası devam eden tedavileri gerekse tespit edilen yatağa bağımlı hastaların bulundukları ev ortamında tedavilerinin, sağlık personeli tarafından yürütüldüğünü belirtti.

Evde sağlık hizmeti alan hastaların bir kısmının maddi durumları nedeniyle ihtiyaç duydukları tıbbi cihazları karşılamakta sorun yaşadıklarını ifade eden Tepe, "Sağlık Müdürlüğü olarak bu kapsamda hizmet alan hastalara bugüne kadar 290 hasta karyolası ve diğer tıbbi cihazlar konusunda destek verilmiştir. Yatağa bağımlı hastalarda yatak yaralarının oluşmaması, beslenme ve bakım ihtiyaçlarının daha iyi karşılanabilmesi için ayarlanabilir hasta karyolalarının önemi büyüktür" dedi.

Tüm hastalara ulaşabilmek için daha çok hasta karyolasına ihtiyaçları olduğuna işaret eden Tepe, şunları söyledi:

"Bu anlamda duyarlılıklarıyla bizleri ve hastalarımızı mutlu eden Ekşioğlu Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı 50 ayarlanabilir hasta karyolasını müdürlüğümüze bağışlamıştır. Bugün hastalarımıza ihtiyaçları süresince kullanmak üzere 50 hasta karyolasının dağıtımını gerçekleştirdik. Hastalarımıza dağıtımını yaptığımız bu karyolalar ihtiyaçları bittikten sonra müdürlüğümüze iade edilecek ve başka hastalara verilecektir."

Tepe, hastaların manevi anlamda ilgi, bakım ve şefkate muhtaç olduklarını kaydederek, "Yaşlı ve yatağa bağımlı hastaların maddi anlamda çok az şeye ihtiyaçları vardır ama o az şeylere çok ihtiyaçları vardır. Tüm vakıf yöneticilerine bu konudaki hassasiyetlerinden ve yardımlarından dolayı teşekkür ediyor, tüm hayırsever vatandaşlarımızdan aynı duyarlılığı göstermelerini bekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yatağa Bağımlı Hastalara Karyola Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement