Yaylacılar Su Şebekesini Tahrip Etti - Son Dakika
Yerel

Yaylacılar Su Şebekesini Tahrip Etti

Yaylacılar Su Şebekesini Tahrip Etti

Hakkari'de şehrin içme suyu şebekelerinin bazı yaylaya çıkanlar tarafından tahrip edilmesi nedeniyle 5 ayrı mahalleye su verilemediği belirtildi.

24.08.2013 13:52

Hakkari'de şehrin içme suyu şebekelerinin bazı yaylaya çıkanlar tarafından tahrip edilmesi nedeniyle 5 ayrı mahalleye su verilemediği belirtildi.

Hakkari Belediye Başkanlığı Belediye Meclis üyesi Abdullah Kılınç, bazı vatandaşlar tarafından şehre gelmekte olan su şebekelerini tahrip etmesi üzerine susuz kalan 5 mahalleye su verilmesi için arızanın meydana geldiği bölgeye hareket etti.

Abdullah Kılınç, Otluca köyü Karadağ bölgesi Nahala Sor mevkiinde şehre gelen içme suyu şebekesi bazı yaylacılar tarafından tahrip edilerek suyun dereye aktarıldığını belirtti.

Kılınç, "Bölgeyi ziyaret ettiğimizde yine Golan dediğimiz bölgede yaylacılar tarafından içme suyu maslağının üzerinde bulunan kaya parçası kaldırılmak sureti ile maslağa girilmiş şehre gelen su kaynağı da yayla sakinleri tarafından önü kapatılarak tıkatılmıştır. Bu gün su komisyonunda yer alan arkadaşlar ile Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri ile birlikte Karadağ bölgesi Nahala Sor ile Golan mevkiinde tahrip edilen şebekelerdeki arızaları gidermek üzere bölgeye geldik. Şu anda arızaları giderdik ve şehre su verildi. Vatandaşların verdiği bu zarardan dolayı bir gün süreyle Dağgöl Mahallesi Halife Derviş, Pehlivan Mahallesi korkmazlar semti, sağlık kooperatifi civarı, Bulak Mahallesi çarşı merkezi, Biçer Mahallesi Gülüreş Baba türbesi ve Hisaj civarı ile Mezran mahallesi Kelikesk semtine su vermede ciddi sıkıntılar çektik. Yaylada bulunan Vatandaşlarımızdan ricamız şehir içme suyu şebekesine zarar vermekten vaz geçsinler. Söz konusu yerde daha birçok kaynak suyu boşa akmakta hem yaylacılara hem de hayvanlarına yetecek kadar su var, hatta fazlasıyla su var. Vatandaşlarımız bizi resmi yollara baş vurmaya zorlamasınlar" dedi. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yaylacılar Su Şebekesini Tahrip Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement