Yaz Kuran Kursları Arası Futbol Turnuvası Başladı - Son Dakika
Yerel

Yaz Kuran Kursları Arası Futbol Turnuvası Başladı

Yaz Kuran Kursları Arası Futbol Turnuvası Başladı

Adıyaman’da Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında uygulamaya konulan proje kapsamında Yaz Kuran Kursları Arası Futbol Turnuvası Belediye Futbol Sahasında 14 farklı camide açılan kurslardan oluşan 30 takımın katılımı ve düzenlenen açılış töreni ile başladı.

05.08.2015 14:12

Adıyaman'da Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında uygulamaya konulan proje kapsamında Yaz Kuran Kursları Arası Futbol Turnuvası Belediye Futbol Sahasında 14 farklı camide açılan kurslardan oluşan 30 takımın katılımı ve düzenlenen açılış töreni ile başladı.

Yaz Kuran Kursları Arası Futbol Turnuvası açılış seremonisine Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, Adıyaman İl Müftü Yardımcısı Musa Çiftçi, Kuran Kursları Yaz Spor Kursları Koordinatörü Ahmet Uyanık, kuran kursları hocaları ve çok sayıda sporsever katıldı.

Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Adıyaman İl Müftülüğü tarafından yaz kuran kurslarında okuyan öğrencilere yönelik düzenlenen turnuvada Kuran kursu öğrencilerinden oluşan futbol turnuvası kapsamında oluşturulan 14 takımdan oluşan çocuklar, doyasıya futbol oynamanın tadını çıkarıyor. Adıyaman'da, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, Camilerde eğitim gören çocukların kaynaşması ve enerjilerin daha verimli değerlendirilmesi için başlatılan 'Camiden Sonra Spora' futbol turnuvasında 10-15 ve 15-20 yaş aralığındaki gençlere sporu sevdirmek ve 30 takımın mücadele edeceği. Kuran Kursları Arası Futbol turnuvası Belediye Futbol Sahasında 22 Ağustos 2015 tarihinde sona ereceğini söyledi.

İl Müdürlüğü olarak gençlere spor alışkanlığı kazandırmayı hedeflediklerini belirten Bağcı, "Dört yıldır Yaz Kuran Kursunda eğitim alan gençlere farklı branşlarda spor eğitim kursları düzenliyoruz. Yaptığımız sportif faaliyetler sonrasında ise yetenekli gençlerimizi tespit edip onların birer profesyonel olmaları için eğitimler veriyoruz. Bu yıl düzenlediğimiz futbol turnuvaları sonunda birçok başarılı gencimiz için yeni fırsatlar doğacağına eminim. Ben turnuvaya katılan tüm genç sporcularımıza ve takımlarımıza başarılar diliyorum" dedi.

Daha sonra konuşan Adıyaman il Müftü Yardımcısı Musa Çiftçi, bu yıl dördüncüsü düzenlenen Kuran Kursları Arası Futbol Turnuvasının başladığını belirterek, aynı zamanda kuran kursuna katılan öğrenciler için judo, basketbol, karate, futbol, voleybol, hüreş ve yüzme olmak üzere 7 farklı branşta Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün tesislerinde ve antrenörler nezaretinde spor eğitimlerinin verildiğini söyledi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yaz Kuran Kursları Arası Futbol Turnuvası Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement