Yazar Yağmur, Urfa'da Gençliğin Sorunlarına Dikkat Çekti - Son Dakika
Yerel

Yazar Yağmur, Urfa'da Gençliğin Sorunlarına Dikkat Çekti

Yazar Yağmur, Urfa\'da Gençliğin Sorunlarına Dikkat Çekti

Şanlıurfa'da okurlarıyla buluşan Yazar Sinan Yağmur, kitaplarını daha çok genç bayanların okuduğunu belirterek, gençliğin sorunlarına değindi.

22.11.2013 11:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa gün süreyle okurlarıyla buluşan Sinan Yağmur, gazetecilerin sorularını yanıtlarken, gençliğin sorunlarına dikkati çekti.

Yeni nesil gençliğin yalnızlık yaşadığını anlatan Yağmur, "O yalnız gençlik, benim romanlarımda kendini buldu. Genlik, yüreğindeki boşluğu dolduracak bir kahraman arıyor. Sanal değil de gerçek bir kahraman arayan o gençliğin kahramanı son 4 yıldır Şems oldu. Gençler, romanımdaki Şems'de dürüstlüğün gördüler. Çünkü; herkes aşktan korkar hala gelmişti. Dolayısıyla insanların yalnızlığa itildiği bir ortamda ümit sesi ararlar bu ses de Mevlana ve Şems oldu" diye konuştu.

Sinan Yağmur, yeni gençliğin, okulda, toplumda, ev hayatında yalnız olduklarını belirterek, şöyle devam etti: "Artık aileler biyolojik birlikteliğe döndü. Bu nedenle o genç artık yalnız. İnsanlar aşkı arıyor ama çamurda nur aradıklarını bilmiyorlar. Onlara yol gösterecek bir kitap istiyorlardı ben onu yazdım. Gençlerimiz akıl istemiyorlar aşk istiyorlar. Siz korkularla dolu bir insana aşkı veremezsiniz. Özellikle kadınlar aşkta güven arıyor. Erkekler biraz şıp sevdiler. Onlara göre aşık olmak kölelik gibidir. Ama kadınlar için öyle değil. Bu yüzden romanımdaki Şems karakterinde görmek istediklerini buldular. Çünkü, Şems sabah iltifat edip akşam ihanet eden erkek değildi. Kadınlar Şems ile hayallerindeki erkeği tanıdılar. Artık herkes gerçek hayattaki Şems'ini arıyor."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Yazar Yağmur, Urfa'da Gençliğin Sorunlarına Dikkat Çekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement