Yazın Kurudu, Kışın Coştu - Son Dakika
Son Dakika Logo

Yazın Kurudu, Kışın Coştu

Yazın Kurudu, Kışın Coştu
02.01.2015 13:54

Samsun şehir merkezinden denize dökülen ve yaz aylarında tamamen kuruyan Kürtün Irmağı’nda son günlerdeki yağışlı havanın etkisiyle su seviyesi yükseldi.

Samsun şehir merkezinden denize dökülen ve yaz aylarında tamamen kuruyan Kürtün Irmağı'nda son günlerdeki yağışlı havanın etkisiyle su seviyesi yükseldi.

İlkadım ile Atakum ilçelerini birbirinden ayıran ve debisi saniyede ortalama 1.5 metreküp olan Kürtün Irmağı, geçen yılki kuraklıktan etkilenerek Haziran- Eylül ayları arasında tamamen kurumuş ve hayvanlar burada otlamaya başlamıştı. Son haftalarda yağan kar ve yağmur sularıyla ırmakta su seviyesi mevsim normaline döndü.

Yazın yaklaşık 4 ay akmayan ırmakta su seviyesinin normale dönmesiyle biyolojik hayat da canlandı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yazın Kurudu, Kışın Coştu - Son Dakika


Advertisement