Yeni Anayasa Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Yeni Anayasa Çalışmaları

"Yeni Anayasayı hiç unutmadık, çıkarana kadar da unutmayacağız" dedi.

11.02.2012 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık,

"Yeni Anayasayı hiç unutmadık, çıkarana kadar da unutmayacağız" dedi.

Çalık, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şubesi'ne giderek, yeni yönetim kuruluna hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Ziyarette konuşan MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Namık Şahin, yeni bir Anayasa çıkarılmasının önemine işaret ederek, bu çalışmaların bir an önce ele alınması gerektiğini söyledi.

Kendilerini bu ülkenin sahibi gibi görenlerin darbeler yaparak ülkeyi 30 yıl gerilere götürdüklerini ifade eden Şahin, kendilerinin yeni Anayasa konusunda üzerlerine düşeni yaptıklarını belirtti. Şahin, Anayasa çalışmaları konusunda verilen tarihin zamanının geçtiğini, bir an önce ele alınması gerektiğini vurguladı.

Çalık da, Anayasa konusundaki tavırlarının net olduğunu söyledi. Yeni Anayasanın şart olduğuna inandıklarını belirten Çalık, ancak bu konuda "kürsü işgali" yapan muhalefetin tavırlarını yeniden gözden geçirmesi gerektiğini kaydetti.

AK Parti Genel Merkez binasında Halkla İlişkiler Başkanlığı biriminde yeni bir sayfa açtıklarını dile getiren Çalık, vatandaşların Anayasaya ilişkin bireysel taleplerini buradan iletebileceklerini söyledi. Çalık, "Yeni Anayasayı hiç unutmadık, çıkarana kadar da unutmayacağız" dedi.

Türkiye'nin tüm dünyada yaşanan global krize karşın büyüyerek gelişmesinin gurur verici bir hadise olduğunu ifade eden Çalık, pek çok ülkenin kriz dolayısıyla sosyal politikalara ayırdıkları bütçede kısıtlamalar getirdiğini, ancak Türkiye'nin sosyal politikalara ayırdığı bütçenin arttığını dile getirdi. Çalık, Türkiye'nin dünyada en fazla yardım yapan ülkesi pozisyonunda olduğunu vurguladı.

Ekonomik göstergeler alanında yaşanan gelişime katkı sağlayan iş adamlarına teşekkür eden Çalık, MÜSİAD'ın da bu büyümede payı olduğunu ifade etti.

- MALATYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yeni Anayasa Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement