Yeni Eğitim Yılı 15 Temmuz Şehitlerine Minnetle Başladı - Son Dakika
Yerel

Yeni Eğitim Yılı 15 Temmuz Şehitlerine Minnetle Başladı

Yeni Eğitim Yılı 15 Temmuz Şehitlerine Minnetle Başladı

İzmir Valisi Erol Ayyıldız yeni eğitim öğretim yılının açılmasında en büyük etkileri olan 15 Temmuz şehit ve gazilerine minnetlerini iletirken, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi İzmir’de FETÖ ile bağlantılı 105 okulu Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine katarak İzmirlilerin hizmetine açtıklarını söyledi.

19.09.2016 14:01

İzmir Valisi Erol Ayyıldız yeni eğitim öğretim yılının açılmasında en büyük etkileri olan 15 Temmuz şehit ve gazilerine minnetlerini iletirken, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi İzmir'de FETÖ ile bağlantılı 105 okulu Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine katarak İzmirlilerin hizmetine açtıklarını söyledi.

Eğitim öğretim yılı başlaması nedeniyle Buca Vali Rahmi Bey İlkokulunda tören düzenlendi. Törene İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Buca Kaymakamı Fecri Fikret Çelik ve Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, 15 Temmuz'da FETÖ'nün darbe girişimi ve sonrasında yaşananların anlatıldığı video gösterildi.

"15 Temmuz şehit ve gazilerini minnetle anıyoruz"

15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminden etkilenmeden yeni öğretim yılına başlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten İzmir Valisi Erol Ayyıldız,

"15 Temmuz'da bu kutlu direnişi sergileyerek bugüne gelmemizi sağlayan şehit ve gazilerimizi hürmet, minnet ve muhabbetle anıyoruz. Allah bize bu vatanı, vatan yapan güzel insanlara layık olabilmeyi nasip etsin" dedi.

Buca'nın göç alan bir bölge olduğuna dikkat çeken Vali Ayyıldız, dezavantajlı bölgeler olmasına rağmen kentin eğitim öğretim başarısında Türkiye ortalamasını üstünde olduğunu dile getirdi.

"FETÖ bağlantılı 105 okulu bünyemize kattık"

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi de İzmir'de yeni eğitim öğretim yılına yaklaşık 40 bin öğretmen, 50 bini yeni 700 bin öğrenci ile başladıklarını dile getirerek şunları söyledi:

"Hamdolsun temmuzda uğradığımız saldırıya rağmen yeni eğitim öğretim yılını, kazasız, belasız bir şekilde, geleceğimizin aydınlığı olan öğrencilerimizi kitapları sırasında hazır bekleyerek karşıladık. Canparelerimizi tekrar bu bahçede, koridorlarda seslerini yeniden duyarak karşılamaktan mutluluk duyuyoruz. Öte yandan İzmir'de Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı 105 okulu Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine kattık ve İzmirlilerin hizmetine açtık."

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ilk ders zilini öğrencilerle birlikte çaldı. Vali Ayyıldız, daha sonra bir hayırsever tarafından yaptırılan özel eğitim sınıfının açılışını gerçekleştirerek öğrencilerle sohbet etti. Öte yandan öğrencilere 15 Temmuz darbe girişiminin anlatıldığı kitapçıklar dağıtıldı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yeni Eğitim Yılı 15 Temmuz Şehitlerine Minnetle Başladı - Son Dakika


Advertisement