Yeni Hemzemin Geçit Törenle Açıldı - Son Dakika
Yerel

Yeni Hemzemin Geçit Törenle Açıldı

Yeni Hemzemin Geçit Törenle Açıldı

Nazilli'nin trafik sorununa çare olmak için yapılan çalışmalar devam ediyor.

03.01.2013 17:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nazilli'nin trafik sorununa çare olmak için yapılan çalışmalar devam ediyor. Turan Mahallesinden Cumhuriyet Mahallesine geçiş sırasında Demiryolu üzerinden zaman kaybı yaşanmadan geçilmesi için yapılan yeni hemzemin geçit, törenle hizmete açıldı.

Nazilli Belediyesi ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) arasında imzalanan protokol gereği geçtiğimiz ay yapım çalışmaları başlanan ve 1 aylık kısa bir zaman süreci içerisinde çalışmaları bitirilen hemzemin geçit yapılan törenle halkın hizmetine sunuldu.

Yeni hemzemin geçidin açılış törenine Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Seydi Salman, İl Genel Meclisi Üyleri, Belediye Meclis Üyeleri, MHP Nazilli İlçe Başkanı K.Engin Özcan, Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Mehmet Özmen ile diğer mahalle muhtarları, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları yetkilileri, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"ALICIK KISA SÜREDE SORUNUMUZU ÇÖZDÜ"

Yapılan protokol gereği Turan Mahallesi 173 sokak ile Cumhuriyet Mahallesi 268 sokak başlangıcını birbirine bağlayacak şekilde düzenlenen Devlet Demir yolları üzerindeki kontrollü hemzemin geçit araç ve yaya trafiğinin düzenli bir şekilde geçişini kolaylaştıracak nitelikte ve donanımda yapıldığını belirten Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Mehmet Özmen; "Öncelikle Nazilli Belediye Başkanımız Haluk Alıcık'a yaptığı hizmetlerden dolayı mahalle sakinlerimiz adına çok teşekkür ediyorum. Nazilli Belediyesi tarafından tahsis edilen bekçi tarafından kontrolü sağlanan hemzemin geçidin kullanıma açılması ile 356 Sokak devamında anayola bağlantısı bulunmayan eski geçit iptal edilerek kapatıldı. Pazartesi pazarı nedeniyle arka mahallelere geçiş sağlayamayan araç trafiğimiz bu hemzemin geçit sayesinde geçiş yapabilecek. Bunun yanı sıra iki mahalle arasındaki geçiş kolaylaşacak ve Turan mahallesinden anayola çıkış kolaylaşacak" dedi.

"NAZİLLİ'NİN HER YERİNDE ÇALIŞMALARIMIZ VAR"

Yeni kontrollü hemzemin geçidin araç ve yaya trafiğinin daha düzenli bir hale getireceğini belirten Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Belediyesi ile TCDD arasında imzalanan protokolün ardından çalışmaların hemen başladığını ve yapım çalışmalarının en kısa süreç içerisinde bitirildiğini ifade ederek, özellikle Devlet Demir Yolu yetkililerine ve Bölge Müdürlüğüne teşekkür etti. Belediye Başkanı olduktan sonra ilk olarak Cumhuriyet Mahallesi'ndeki ana geçişlerden biri olan kontrollü hemzemin geçidin genişletilerek çevre düzenleme çalışmalarını yaptıklarını hatırlatarak Nazilli'de değişimler ve yatırımlar yapmaya devam edeceklerini belirtti. Yeni Sanayi altındaki bağlantı yolunun yapım çalışmalarının başlatıldığının müjdesini veren Başkan Alıcık; "Nazilli'nin her yerinde çalışmalarımız devam ediyor. Gerek yeni projelerle gerekse yeniden yapılandırmalarla. Bunlardan biri de Yeni Sanayide açacağımız yeni bağlantı yolu. Bu yol Yeni Sanayinin sonundan doğruca Bozdoğan yoluna çıkacak. Yapacağımız 3,5 milyon TL'lik yatırımla hem trafik yoğunluğu hem de sanayi esnafı rahatlamış olacak. Düzenli Katı Atık Bertaraf Tesisi Sailer köyü Karahayıt mevkisin de 8 hektarlık alanda kurulması projelendirilerek 20 yıllık çöplerin depolanmasını sağlayacak şekilde kurulacak olan tesisimizin raporu onaylandı. Burası ile ilgili tek bir adım kaldı o da ihaleye verilmesi. Bu tesisten 22 belediye yararlanarak çöplerini ayrıştıracak. Nazilli'de değişimler devam edecek. Hizmet için geldik, hizmet etmeye devam edeceğiz. Turan ve Cumhuriyet mahallerinde de değişimler yapacağız. Ancak bazı projelerimizi uygulamakta yer konusunda sıkıntı çekiyoruz. Bu noktada çalışmalarımızı ayrıntılara girerek çözmeye çalışıyoruz. Nazilli Anadolu Lisesi yanında bulunan alınan SGK'ya hizmet binası yapılması için çalışmalar yaptık ve önümüzdeki günlerde buraya hizmet binası yapılacak. Bu sayede bu mahallemizde de hareketlenme yaşanacak" dedi.

İKİ MAHALLE ARASI YÜRÜNEREK GEÇİLDİ

Hemzemin geçidin açılış kurdelesi Kaymakam Okur, Başkan Alıcık, Muhtar Özmen ve protokolün yanı sıra vatandaşın da eşliğiyle hayırlı olsun temennileri ile kesildi. Turan Mahallesinden hemzemin geçit vasıtasıyla Cumhuriyet Mahallesine geçen protokol üyeleri, açılıştan 5 dakika sonra geçen Denizli-İzmir tren seferini de hemzemin geçit üzerinden izledi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yeni Hemzemin Geçit Törenle Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement