"Yeni Türk Ticaret Kanunu ve Getirdikleri" Paneli - Son Dakika
Yerel

"Yeni Türk Ticaret Kanunu ve Getirdikleri" Paneli

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Bursa Bölge Müdürü Ahmet Akdağ, "Kobiler ülke ekonomisinin bel kemiğini oluşturuyor" dedi.(TOSYÖV) tarafından ortaklaşa düzenlenen, "Yeni Türk Ticaret Kanunu"...

26.01.2012 16:20

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Bursa Bölge Müdürü Ahmet Akdağ, "Kobiler ülke ekonomisinin bel kemiğini oluşturuyor" dedi.

Akdağ, Bursa Kent Konseyi Sürdürülebilir Kalkınma Çalışma Grubu ve Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı

(TOSYÖV) tarafından ortaklaşa düzenlenen, "Yeni Türk Ticaret Kanunu ve Getirdikleri" konulu panelde yaptığı konuşmada, kısa adı KOBİ olan, küçük ve orta ölçekli işletmelerin, ülke ekonomisinde büyük bir yere sahip olduğunu söyledi.

Türkiye'de işletmelerin yüzde 99.87'sini KOBİ'lerin oluşturduğunu belirten Akdağ, "KOBİ dediğimiz bu kitle, tüm işletmelerimizin yüzde 99.87'sine tekabül ediyor ve bu işletmelerimizde oluşturulmuş olan istihdamın yüzde 80.57'si hayat buluyor. KOBİ'lerimiz yapılan yatırımların yüzde 61.99'unu gerçekleştiriyor" dedi.

Ülkede oluşmuş katma değer noktasına bakıldığında bu katma değerinde yüzde 58.44'ünü yine KOBİ'ler tarafından karşılandığını ifade eden Akdağ, şöyle devam etti:

"Özellikle ihracat rakamlarında da son dönemde çok büyük bir artış var. Bu rakamlardan çıkartılacak tek bir sonuç var, KOBİ'ler, ülkemizin ekonomisinin bel kemiğini oluşturuyor. Hem ekonomik anlamda, hemde sosyal anlamda son derece önemli işlemleri yerine getiren KOBİ'lerimizin hem rekabet noktasında desteklenmesi hem uluslararası pazarlara açılabilmesi, hem yeni ürünler ortaya koyabilmesi hemde destek alabilmeleri için kurulmuş KOSGEB, KOBİ'lerin Avrupa Birliği'ne uyum sağlayabilmesi ve rekabet gücü temin edebilmesi için kendisine misyon olarak edindi."

Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi Başkanlık Salonu'nda düzenlenen panele, TOSYÖV Bursa Destekleme Derneği Başkanı Habib Duran, Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala ile KOSGEB üyeleri ve girişimciler katıldı.

Açılış konuşmalarının ardından Bilim Müşavirlik Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Çapraz ve Uludağ Üniversitesi (UÜ) Hukuk Fakültesi, Ticaret Hukuku Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Halit Aker tarafından "Yeni Türk Ticaret Kanunu ve Getirdikleri" konulu panel düzenlendi.

- BURSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Yeni Türk Ticaret Kanunu ve Getirdikleri' Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement