Yenimahalle'de Sevgililere Özel Şiir Gecesi - Son Dakika
Yerel

Yenimahalle'de Sevgililere Özel Şiir Gecesi

Yenimahalleliler 14 Şubat'ta şiir ve müzik dolu bir gece yaşadı.

16.02.2012 12:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yenimahalleliler 14 Şubat'ta şiir ve müzik dolu bir gece yaşadı.

Yenimahalle Belediyesi, İLESAM ve Dünya Yaşlılık Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği Cemal Safi ile Sevgililer Günü Özel Programı Ankamall AVM'de gerçekleşti. Çok sayıda eseri bestelenen ünlü Şair Cemal Safi'nin birbirinden ünlü şiirleri ve bestelenen şarkıların söylendiği geceye, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Akgün, İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız, Şair Abdullah Satoğlu, Dünya Yaşlılık Derneği Başkanı Umut Çınar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gecenin sunuculuğunu Ayşe Egesoy ile Hakan Yılmaz yaparken, izleyiciler aşk ve sevgi yüklü şiirlerin okunduğu muhteşem bir akşam yaşadılar.

Gecede bir konuşma yapan Başkan Yaşar, Cemal Safi gibi Türk Şiir Sanatı'nda önemli bir yere sahip olan ustanın adına güzel bir şiir gecesinde birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Başkan Yaşar, "Yeryüzünde insanoğlu için yaratılmış her gıda hayatta kalabilmemiz için ne kadar elzem ise şiir de ruhumuzu besleyen en önemli gıdamızdır. Bizlerin ruhunu besleyen, dinlendiren ve günümüz hayat koşullarındaki koşturmaca içinde nefes almamızı sağlayan şiirin ve dilimizin ustaları ise baş tacımızdır.

İnsanoğlunun en büyük ihtiyaçlarından biri olan sevgi ve aşk Cemal Safi'nin dizelerinde hayat bulmuştur" dedi.

Sözlerine Cemal Safi'nin 'Gönül' adlı şiiriyle son veren Yaşar, herkese şiir ve müzik dolu bir gece diledi.

Türk Dil Kurumu tarafından Türkçeyi en etkili ve güzel kullanan şair olarak ödüllendirilen ve bugüne kadar 150'ye yakın eseri bestelen Cemal Safi ise okuduğu şiirlerle konukları büyüledi. Bestelenmiş çok sayıda eserinin seslendirildiği gecede konuşan Safi, "Sevgililer gününde kalpleri sevgi dolu olan sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duydum" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yenimahalle'de Sevgililere Özel Şiir Gecesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement