Yenimahalle'nin Yeşil Cenneti Yakacık - Son Dakika
Yerel

Yenimahalle'nin Yeşil Cenneti Yakacık

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Yakacık piknikçilerin, doğayla baş başa kalmak isteyenlerin gözdesi olmaya devam edecek” dedi.

15.07.2016 14:13

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Yakacık piknikçilerin, doğayla baş başa kalmak isteyenlerin gözdesi olmaya devam edecek" dedi.

Yenimahalle Belediyesi tarafından Ankara'ya kazandırılan ve Yenimahalle'nin oksijen deposu olan Yakacık Mesire Alanı, piknikçilerin akınına uğruyor.

146 bin metrekare alana sahip, 5 bin 500 kişi kapasiteli mesire alanı, serinlemek ve temiz havanın tadını çıkarmak isteyenler için kaçırılmaz bir mola noktası oluyor.

Ankara'nın göbeğinde orman havası

Özellikle hafta sonları keyfili saatlerin yaşandığı birinci, ikinci ve üçüncü bölge olarak ayrılan Yakacık'ta, 470 adet kamelyalı ve kamelyasız oturma alanı ve 17 çeşme bulunuyor.

Aynı zamanda 5 plaj voleybolu sahası, basketbol ve iki çim futbol sahası, 4 adet çocuk oyun alanı ile konuklarına geniş bir eğlence imkanı da sunan mesire alanı, bin 500 ağacı, 5 bin adet çalı bitkisi ve 4 bin fidanı ile de Ankaralılara adeta bir orman havası yaşatıyor.

Mesire alanını genişlettik

Yakacık'ın vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördüğünü belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Yenimahalle'nin yeşil cenneti Yakacık, piknikçiler tarafından oldukça yoğun ilgi görüyor bizde bu yüzden geçen sene alanı 6 bin metrekare genişlettik ve 50 barbekü ilave ettik. Bu sayede 50 aileye daha piknik alanı açtık. Yakacık piknikçilerin, doğayla baş başa kalmak isteyenlerin gözdesi olmaya devam edecek" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yenimahalle'nin Yeşil Cenneti Yakacık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement