Yenipazar'da Antep Fıstığı Şöleni - Son Dakika
Yerel

Yenipazar'da Antep Fıstığı Şöleni

Yenipazar\'da Antep Fıstığı Şöleni

Aydın'ın Yenipazar ilçesine bağlı Hacıköseler köyünde İl Genel Meclisi üyesi Ünal Sarıoğlu'nun katkılarıyla düzenlenen 1.Hacıköseler Antep Fıstığı Festivali binlerce Yenipazarlıyı buluşturdu.

30.08.2013 11:28

Aydın'ın Yenipazar ilçesine bağlı Hacıköseler köyünde İl Genel Meclisi üyesi Ünal Sarıoğlu'nun katkılarıyla düzenlenen 1. Hacıköseler Antep Fıstığı Festivali binlerce Yenipazarlıyı buluşturdu.

Hacıköseler Köy Muhtarı Alaattin Sarıoğlu'nun tertiplediği ve aslen Hacıkösler köyünden olan Yenipazar İl Genel Meclisi üyesi ve AK Parti İlçe Başkanı Ünal Sarıoğlunun da destekleriyle düzenlenen 1. Hacıköseler Antep Fıstığı Festivali'nde bölgede üretimi artan ve üreticilerin ilgi duyduğu Antep Fıstığı tanıtıldı.

Hacıköseler köyünde binlerce Yenipazarlı ve Aydın'ın hemen her bölgesinden gelen davetlileri buluşturan 1. Hacıköseler Antep Fıstığı Festivali'ne Vali Yardımcısı Ramazan Yiğit, TBMM İdare Amiri ve MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Yenipazar Kaymakamı Hakan Özarslan, Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran Erden ve Yenipazar AK Parti İlçe Başkanı ve İl Genel Meclis üyesi Ünal Sarıoğlu'nun yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

1. Hacıköseler Antep Fıstığı Festivali'nde bölgede giderek artan Antep Fıstığı üretiminin önemine değinen İl Genel Meclisi üyesi Ünal Sarıoğlu, "Hacıköseler köyü halkımızın geçim kaynağını oluşturan Antep Fıstığı, köyümüze 1950'lili yıllarda Gaziantep'te askerlik yapan bir kişinin girişimleri sonucu yaygınlaşmış olup şuan 52 bin adet Antep Fıstığı ağacı bulunmaktadır. Köyümüzde üretilen Antep Fıstığı, içinin daha yeşil olması ile biliniyor ve kalitesi nedeniyle daha çok rağbet görüyor" dedi.

Hacıköseler köyünde üretim yapan Antep Fıstığı yetiştiricilerinin en büyük sıkıntısının Antep Fıstığı işleme tesisinin olmayışının olduğunu dile getiren Köy Muhtarı Alaattin Sarıoğlu'nun talebine kayıtsız kalmayan Efe Şekerleme firması yetkilileri köye işletme kurma sözü verdi.

Hacıköseler Köyü Muhtarlığına düzenlenen 1. Hacıköseler Antep Fıstığı Festivali nedeniyle teşekkür eden AK Parti Milletvekili Mehmet Erdem'de, Eylül ayının 2'sinde yapımına başlanacak olan Katrancı Göledinin müjdesini vererek, "Katrancı Göledi ile Hacıköseler, Paşaköy ve Karacaören köylerimizin sulanamayan arazileri sulama imkanına kavuşacak" diye konuştu.

1. Hacıköseler Antep Fıstığı Festivali'nin akşamki bölümünde Yenipazarlılarla buluşan sevilen Türk Halk Müziği Sanatçısı Ankaralı Ayşe, söylediği türkülerle binlerce kişiyi coşturdu. Ankaralı Ayşe'nin türkülerine eşlik eden coşkulu kalabalık, gecenin ilerleyen saatlerine kadar eğlendi. Hacıköseler köyü ve Aydın'ın çeşitli yerlerinden gelen yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı Antep Fıstığı Festival hediye çekilişi ile sona erdi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yenipazar'da Antep Fıstığı Şöleni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement