Yerel Seçimlere Doğru - Son Dakika
Yerel

Yerel Seçimlere Doğru

AK Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı Enver Yılmaz, "Biz yaptığımız hizmetleri ve yapacaklarımızı anlatıyoruz.

17.03.2014 13:18

AK Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı Enver Yılmaz, "Biz yaptığımız hizmetleri ve yapacaklarımızı anlatıyoruz. Biz yeni bir Ordu inşa ederken aynı zamanda gönüller de inşa edeceğiz" dedi.

Yılmaz, seçim çalışmaları kapsamında Altınordu ilçesine bağlı Kayabaşı köyünde vatandaşlarla bir araya geldi.

Mitingde vatandaşlara seslenen Yılmaz, her geçen gün çığ gibi büyüdüklerini söyledi.

Kayabaşı köyünün tüm sorunlarını iki yıl içinde çözeceklerini dile getiren Yılmaz, şöyle devam etti:

"Burası Ordu'nun en güzel yeri olması gerekirken, kanalizasyonun, suyunun, yolun olmadığı bir yer haline gelmiş. İnşallah 30 Mart'tan sonra bu sorunlarının hepsinin çözümünü sağlayacağız. Kayabaşı'ndan başlamak üzere, Gökömer, Gerce, Pelitli ve Çambaşı'na kadar olan grup yolunun tamamını iki yıl içinde sıcak asfaltla kaplanacağının sözünü veriyorum. Ordu Büyükşehir olarak, yol, su ve kanalizasyon sorununu iki yıl içerisinde çözdükten sonra hemşehrilerimiz artık köylerinde kalacak. Biz yaptığımız hizmetleri ve yapacaklarımızı anlatıyoruz. Biz yeni bir Ordu inşa ederken aynı zaman da gönüller de inşa edeceğiz."

Ordu'nun neden büyükşehir olduğuna değinen Yılmaz, şunları söyledi:

"Biz AK Parti olarak demokrasinin yerelde başladığına inanıyoruz. Yerel dediğimizde en  yerleşim birimi olan köy ve mezralarımız da buna dahildir. Şehirlerin, halkın oylarıyla seçilen ve halkın her zaman kendilerinden hesap sorabildiği yöneticiler tarafından yönetilmesi, köy ve mezraların ise atanmışların merhametine terkedilmesi kabul edilemezdi. Artık köylümüz, eskiden neredeyse dört kalemle sınırlı olan, yol, su, elektrik ve okuldan ibaret ihtiyaçlarla yetinmeyecek, şehirde bulunan ve köy ölçeğinde ihtiyaç olan hizmetleri rahatlıkla talep edebilecekler. Eskiden kaymakamdan, validen talep edilen hizmetler, artık seçilmişlerden demokratik bir hak olarak istenebilecek ve eksikliği durumunda ise vatandaş oyları ile bunun hesabını soracaktır."

Büyükşehirin muhalefete rağmen olduğunu ifade eden Yılmaz, "Bu büyük demokrasi hamlesi, tüm muhalefete rağmen gerçekleştirilmiştir. Kırsaldaki halkımızı hizmete boğacak ve onları tüm sürece dahil edecek bu büyük devrimi, CHP Anayasa Mahkemesi'ne götürdü. Anayasa Mahkemesi ise CHP'nin talebini reddetti. Artık köylerimizin meydanları, parkları, sosyal tesisleri, spor alanları, kanalizasyon şebekesi ve arıtma tesisleri ve diğer medeni imkanlarının olması çok daha kolay hale geldi" dedi. - Ordu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yerel Seçimlere Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement