Yerköy'de Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Eğitimi Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Yerköy'de Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Eğitimi Yapıldı

Yerköy\'de Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Eğitimi Yapıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen "Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Eğitimi" toplantısı gerçekleşti.

16.05.2013 19:20

Yerköy

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen "Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Eğitimi" toplantısı gerçekleşti.

Yerköy Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda düzenlenen eğitim toplantısına Yerköy Kaymakamı Bayram Gale, Yerköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürü Hakan Yıldız, Ziraat Odası Başkanı Bahri Yılmaz, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Ziraat Mühendisleri ve çiftçiler katıldı.

Toplantıda konuşan Yerköy İlçe Kaymakamı Bayram Gale, Yerköy ilçesinin arazisi ve konumuna bakıldığında, çok geniş bir araziye sahip olduğunu belirterek, "İlçemizde yaşayan birçok vatandaşımız geçimini farklı sektörlerle yapsa da yinede çiftçilikte yapmaktadır. Çiftçilikte gelişen tarım sektöründe geri kalmamak için Yerköy ilçemizde modern tekniklerini de kullanarak hububatın daha verimli hale getirmeliyiz. Yerköy'de tarım üretimini çeşitlendirmemiz lazım. Bu çeşitliliği artırmak için siz kıymetli çiftçilerimizin girişimleri bizler için çok önemlidir" dedi.

Yerköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürü Hakan Yıldız da amaçlarının çiftçilere doğru ilacı doğru zamanda ve tekniğine uygun olarak uygulanması, üretilen üründen gerek çiftçinin gerekse tüketicimizin ilaç kalıntılarından zarar görmemesi sağlamak olduğunu belirterek, "Bitki koruma ürünleri satışının reçete ile yapılmaktadır. Üreticilerimiz kesinlikle reçetesiz ilaç almamaları gerekmektedir. Yönetmelik gereğince Zirai Mücadele yapan tüm üreticilerin İl ve İlçe Müdürlüklerine başvurarak

'Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Belgesi' almaları gerekmektedir" diye konuştu.

Yıldız, eğitime katılan üreticilere, Yerköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından sadece kendi üretim alanında bitki koruma uygulaması yapabilmesi amacıyla Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Belgesi verileceğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Biti Koruma Ürünleri ve kanunu hakkında bilgiler verilerek, çiftçilerin sordukları sorular yanıtlandı. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yerköy'de Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Eğitimi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement