Yeşilçimen Mahallesi Sakinleri Asfalt Sokaklara Kavuşuyor - Son Dakika
Yerel

Yeşilçimen Mahallesi Sakinleri Asfalt Sokaklara Kavuşuyor

Yeşilçimen Mahallesi Sakinleri Asfalt Sokaklara Kavuşuyor

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, mahallelerde asfalt kaplama ve yama çalışmalarına devam ediyor.

14.04.2015 15:35

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, mahallelerde asfalt kaplama ve yama çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda, Yeşilçimen Mahallesi de 15 yıllık hasretin ardından asfalt kaplama sokaklara kavuşuyor.

Akdeniz Akdeniz Belediyesi, Şubat ve Mart aylarında başlattığı asfalt yama ve kaplama çalışmalarını, Nisan ayı içerisinde giderek artan bir ivme ile sürdürüyor. Belediyenin kendi ekipman ve personeli ile yürütülen çalışmalara, tamamlanan ihale süreci ile birlikte yüklenici firma ekiplerinin de katılmasıyla ilçenin dört bir yanında asfalt serim programı hız kazandı. Karaduvar ve Barış Mahalleleri ile Yenitaşkent'te yama ve kaplama programını tamamlayan Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Nusratiye Mahallesi'nde çalışmalarını sürdürüyor.

Öte yandan, geçtiğimiz yıllarda Mersin Valiliği tarafından yapılan referandumla Akdeniz ilçesine bağlanan Yeşilçimen Mahallesi de belediye hizmetleri açısından en hareketli günlerini yaşıyor. Akdeniz Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, yaklaşık 15 yıldır pek çok hizmetten yoksun kalan mahallede bulunan bütün sokaklar, asfalt kaplama yapılarak izbe görüntüsünden kurtuluyor. Finişer olarak adlandırılan modern asfalt kaplama makinesi ve ekiplerin gayretli çalışmaları ile kısa süre sonra Yeşilçimen Mahallesi'nin bütün sokakları asfaltla tanışacak.

Yeşilçimen Mahallesindeki çalışmaları yerinde inceleyen Akdeniz Belediyesi Fen İşlerinden Sorumlu Eş Başkan Yardımcısı Hakim Baykara, teknik personelden bilgi aldı. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Baykara, "Maddi sıkıntılarımıza rağmen, bütün imkanlarımızı seferber edip hizmetlerimizi mahallelerimize eşit şekilde götüreceğiz. 100 bin tonluk asfalt ihalemizi yaptık, ihalenin yasal süreçlerini tamamladık. Muhtarlarımızla yaptığımız toplantılarla acil olan yerleri belirledik ve şu anda ilk olarak Yeşilçimen Mahallesi'nde bulunuyoruz. Burada çalışmaları bitirmeden başka yere geçmeyeceğiz. Yeşilçimen Mahallesi'ni tamamen bitirdikten sonra Hal Mahallesi ve Şevket Sümer Mahallesi'ne gireceğiz. Acil asfalt ihtiyacı olan yerleri, bu etapta tamamlamak istiyoruz" dedi.

Çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Yeşilçimen Mahalle Muhtarı Cemal Akçay da mahallelerinin 15 yıldan bu yana asfaltsız, kaldırımsız ve hizmetten yoksun bir bölge olduğunu belirtti. Bu dönem Akdeniz Belediyesi'ne bağlandıktan sonra ilk olarak kaldırımlarının yapıldığını hatırlatan Muhtar Akçay, şimdi de asfalt çalışmaları ile mahallelerinin güzelleştiğini kaydederek, çalışmaları gerçekleştiren Akdeniz Belediyesi yöneticilerine teşekkür etti. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yeşilçimen Mahallesi Sakinleri Asfalt Sokaklara Kavuşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement