Muş'ta Yetiştirme Yurdu Mezunları Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Muş'ta Yetiştirme Yurdu Mezunları Bir Araya Geldi

Muş\'ta Yetiştirme Yurdu Mezunları Bir Araya Geldi

Muş Valisi Seddar Yavuz, Yetiştirme Yurdu Mezunları Derneğinin hazırladığı programda sevgi evleri ve çocuk evlerinde barınan öğrencilerle bir araya geldi.

20.11.2015 15:20  Güncelleme: 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş Valisi Seddar Yavuz, Yetiştirme Yurdu Mezunları Derneği'nin hazırladığı programda sevgi evleri ve çocuk evlerinde barınan öğrencilerle bir araya geldi.

Muş Yetiştirme Yurdu Mezunları Derneği'nin düzenlediği programa Vali Seddar Yavuz, Belediye Başkanı Feyat Asya, İl Emniyet Müdürü Ahmet Cemal Çalışkan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Kartal, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdülbari Aksoy, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, İl Dernekler Müdürü Asliye Kılıç, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bülent Solmaz, Muş Yetiştirme Yurdu Mezunları Derneği yönetici ve üyeleri ile öğrenciler katıldı. Program, Muş Yetiştirme Yurdu Mezunları Derneği Başkanı Ferzende Emre'nin açılış konuşmasıyla başladı.

Programda öğrencilerle tek tek ilgilenen Vali Seddar Yavuz, "Devletimizin sevgiyle ve şefkatle sahiplendiği sevgili çocuklar, değerli gençler hepinizi muhabbetle kucaklıyorum. Biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak 78 milyon vatan evladını kucaklıyor ve hepsini bağrımıza basıyoruz. Ama en çok bağrımıza bastığımız ve en çok sevdiğimiz, korumak, kollamak ve yanlarında olmakla mükellef oluğumuz yaşlılarımız, engellilerimiz, yoksullarımız, kimsesizlerimiz, yetimlerimizdir. O nedenle Türkiye Cumhuriyeti Devleti son on yılda sosyal devlet olma noktasında inanılmaz gelişmeler sağlamış, özellikle fiziki mekanlar başta olmak üzere verilen hizmet çeşitlerini artırmış, sosyal destek olarak dağıtılan miktar eski parayla yaklaşık 85 trilyona ulaşmıştır. Bugün itibariyle bu şehirde 85 milyon TL'lik sosyal yardım ve destek halkımıza ulaştırılmıştır. Bu yatırımlarda kurumlarımızın diğer masrafları ve çocuklarımıza harcananlar hariçtir. Dolayısıyla biz sizlere ne yapsak azdır. Bu akşamın en güzel tarafı sizin aranızdan çıkmış ve yetiştiği kurumu unutmamış, yaşadığı günleri her daim içinde yaşatmış ve sizlerin sıkıntılarını en iyi bilen birisi olarak, 20 seneyi aşkın sizlerin hizmetinde olan değerli dernek başkanımızı gerçekten tebrik ediyor, kutluyorum. Allah gayretini artırsın" dedi.

Çocuk evlerinde kalan öğrencilere sunulan hizmetlere değinen Vali Yavuz, "Bizler, sizlerin manevi değerlerle, dinimizle, kültürümüzle kucaklaşmasını fevkalade önemsiyoruz. Sizlerin başarılı ve mutlu bireyler olmanızı arzu ediyoruz. Tecrit edilmiş yerlerde değil, normal aile ortamlarında, ev ortamlarında çeşitli sosyal faaliyetlerle sosyalleşmenizi, kendiniz daha iyi ifade eder hale gelmenizi, iş hayatına atıldığınız zaman başarılı olmanızı, dolayısıyla bütün hayatınızı kapsayacak beceriler kazandırmaya gayret ediyoruz" diye konuştu.

"Sizleri gerçekten çok seviyoruz. Sizler bizim birer evladımızsınız" diye vurgulayan Vali Yavuz, "Bu şehrin valisi olarak bana emanet edildiğinizin bilincinde ve şuurundayım. Bu emaneti taşıyabilmek için 412 bin kişiyle birlikte daha güzel günlerde hep birlikte olacağız. Bir kez daha İçişleri Bakanlığımıza, Kalkınma Bakanlığımıza ve en önemlisi dernek başkanımıza, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürümüze teşekkür ediyorum. Ayrıca göreve başladığımız günden bu yana yaklaşık 80 gün içerisinde belediye başkanımızın başarılı çalışmalarını, halkla iç içe olan duruşunu, sizlere olan ilgisini de yakinen gördüm. Huzurunuzda kendisini de tebrik ediyorum. Biz bu şehirde bir takım oluşturacağız. Bu takım 412 bin kişilik bir takım olacak. Bu 412 bin kişi devletimizin, ilimizin menfaati için uğraşacak, gayret edecektir. Buna canı gönülden inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle emeği geçen herkese bir kez daha şükran duygularımı iletiyorum" şeklinde konuştu.

Yemekten sonra 2015 yılı İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından finanse edilen "Destek Ol Başaracağım" projesi kapsamında 50 kursiyere malzeme dağıtımı yapılarak program son buldu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muş'ta Yetiştirme Yurdu Mezunları Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement