Yıldırım'ı minikler oyun şenliğinde buluştu - Son Dakika
Yerel

Yıldırım'ı minikler oyun şenliğinde buluştu

Yıldırım\'ı minikler oyun şenliğinde buluştu

Yıldırım Belediyesi ve Yıldırım İlçe Müftülüğü paydaşlığında düzenlenen 'Kadim Oyunlar Şenliği'nde geleneksel oyunlar yaşatılırken minikler doyasıya eğlendi.

12.06.2022 15:17  Güncelleme: 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yıldırım Belediyesi ve Yıldırım İlçe Müftülüğü paydaşlığında düzenlenen 'Kadim Oyunlar Şenliği'nde geleneksel oyunlar yaşatılırken minikler doyasıya eğlendi.

Diyanet İşleri tarafından ülke genelinde Kur'an kurslarında eğitim gören 4-6 yaş grubu öğrencilere yönelik 'Kadim Oyunlar Şenliği' başlatıldı. Bu çerçevede Yıldırım Belediyesi ve İlçe Müftülüğü tarafından 4-6 Yaş Grubu ve İhtiyaç Odaklı Kur'an kursunda eğitim gören öğrencilerin katılımıyla 'Kadim Oyunlar Şenliği' düzenlendi. Kadim Oyunlar Şenliği'ne Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Yıldırım İlçe Kaymakamı Adem Yazıcı, Muş İl Müftüsü İbrahim Halil Demir, İl Müftü Vekili Faruk Güneş, Yıldırım İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş, Muhtarlar Derneği Başkanı Muhsin Sak, Kuran Kursu öğreticileri, çocuklar ve velileri katıldı. Mimar Sinan Sağlık Parkı'nda organize edilen şenlikte seksek, ip atlama ve körebe gibi unutulmaya yüz tutmuş oyunları büyüklerinden öğrenme imkanı bulan çocuklar, çeşitli oyunlar oynayıp doyasıya eğlendiler.

Şehri imar ederken nesli de ihya etmenin önemli olduğunu vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "Yıldırım Belediyesi olarak bizler belediyecilik hizmetini sadece yol, kaldırım, park, bahçe, bina yapmak olarak değil; kültürel mirasımızı, medeniyet havzamızın değerlerini gelecek nesillere aktarmak; kültürel ve sanatsal faaliyetlerle gönülleri imar etmek; bu ülkenin değerlerini ilçemizle buluşturarak geleceğe emin adımlarla yürüyebilmek; zamanın idrakinde ve kendisini tanımlayabilen, çağın hastalıklarına yenilmeyen, dünyayı algılayabilen medeniyetin değerlerine vakıf bir nesil yetiştirmek olarak görüyoruz. Şehirleri imar ederken nesli de ihya etmeye gayret ediyoruz. Bu nedenle önce insan, önce nesillerin ihyası diyoruz. Gelecek nesillerimiz her şeyin en iyisini hak ediyor. Evlatlarımıza daha güzel bir kent bırakmak adına tüm kurumlarımızla ortak akılla çalışmayı sürdüreceğiz. Ben evlatlarımızı kutluyorum ve onları böyle güzel yetiştirme gayreti içerisinde olan ailelerini de kutluyorum" dedi. Yıldırım İlçe Kaymakamı Adem Yazıcı, "Çocuklarımıza sevgiyi, paylaşmayı, kardeşliği, anaya babaya hürmeti, vatanına, bayrağına, ezanına saygıyı kazandırmak istiyoruz. Bu açıdan Kuran Kurslarımız önemli bir görevi icra ediyorlar. Yıldırım Belediye Başkanımız Oktay Yılmaz, güvenlikten eğitime, altyapıdan kültür sanat faaliyetlerine kadar çok önemli işlere imza atıyorlar. Ben bu duygu ve düşüncelerle gayretle çalışan Belediye Başkanımız Oktay Yılmaz'ı kutluyorum ve başta yavrularımızı kurslarımıza gönderen anne ve babalara, onları eğiten hocalarına çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Öte yandan Yıldırım İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş, "Kadim oyunlardan faydalanarak, çocuğun eğlenmesi ve merakını gidermesi, çocukların gelişimi ve eğitimi ile özellikle yeni nesillere kültürel değerlerin aktarımına destek olunması amaçlanmaktadır. Bu eğitimlerde görev alan bütün öğreticilerimize teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizi kutluyorum. Onlara destek olan kıymetli velilerine anne babalarına hassaten teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Protokol konuşmalarının ardından minikler, gün boyunca düzenlenen etkinliklerle halat çekme, sandalye kapma, mendil kapmaca, uçak uçurma, çuval yarışı gibi oyunlar ile doyasıya eğlendi. Program çocuklara başarı belgelerinin verilmesiyle sona erdi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yıldırım'ı minikler oyun şenliğinde buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement