Yozgat Spor Vadisi Projesi - Son Dakika
Yerel

Yozgat Spor Vadisi Projesi

Yozgat Spor Vadisi Projesi

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Yozgat Spor Vadisi projesi ile ilgili olarak, "Bu projenin içinde rekreasyon alanları, kayak üniteleri, kayık üniteleri, tüneller, çocuk treni, dağ kızağı ve açık spor üniteleri tamamımı olmak üzere geniş bir"...

14.05.2013 15:30

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Yozgat Spor Vadisi projesi ile ilgili olarak, "Bu projenin içinde rekreasyon alanları, kayak üniteleri, kayık üniteleri, tüneller, çocuk treni, dağ kızağı ve açık spor üniteleri tamamımı olmak üzere geniş bir faaliyet alanı olacak" dedi.

Vali Yazıcı, Belediye Başkanı Yusuf Başer ve İl Genel Meclisi Başkanı Ayhan Can ve AK Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz ile birlikte Nohutlu Tepesi ile Küçük Kirazlı Göleti arasında yapımı devam eden "Yozgat Spor Vadisi" projesini yerinde inceledi.

Burada proje hakkında gazetecilere bilgi veren Yazıcı, Yozgat Spor Vadisi projesinin yaklaşık bin 500 dönümü arazi üçerinde tüm hızıyla devem ettiğini söyledi.

Projenin Yozgat Valiliği ve Belediyesi tarafından projeledirilerek hayata geçirildiğini ifade eden Yazıcı, "Projemiz 3 etaptan oluşuyor. Projemizin birinci etabı spor alanları, ikinci etabımız göl ve etrafındaki düzenlemeler. Üçüncü alanımızda rekreasyon alanımız ve ağaçlandırmalar" dedi.

Projeyi 2 yıl içinde tamamlamayı hedeflediklerini belirten Yazıcı, şunları kaydetti:

"Burada şu anda 30 yakın iş makinesi çalışıyor. Ankara hariç çevremizde bu manada ve bu genişlikte bir proje henüz yok. Burası açık spor alanları, gölet düzenlemesi ve gölet alanınında yapılacak her türlü faaliyet alanı olacak. Bu projenin içinde rekreasyon alanları, kayak üniteleri, kayık üniteleri, tüneller, çocuk treni, dağ kızağı ve açık spor üniteleri tamamımı olmak üzere geniş bir faaliyet alanı olacak. Yine 150 metre uzunluğunda bir tünel olacak ve onun da çalışmaları devam ediyor. Biz bu proje çıkarken önce para bulalım sonra yola çıkalım diye düşünmedik. Hem farklı projeleri bu işe dahil ettik, hemde merkezi hükümetten yardım alarak inşallah bu projemizi tamamlayacağız. Sayın TBMM Başkanımız Cemil Çiçek ve Sayın Başbakan Yardımcımız Bekir Bozdağ'da bu konuda destek olacaklarını söylediler."

Projenin bazı bölümlerinin bu yıl açabileceklerini söyleyen Yazıcı, vadinin Yozgat halkına hayırlı olması temennisinde bulundu. - YOZGAT

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yozgat Spor Vadisi Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement