Yozgat'ta 90 Bin Öğrenci Karnesi Alarak Tatile Girdi - Son Dakika
Yerel

Yozgat'ta 90 Bin Öğrenci Karnesi Alarak Tatile Girdi

Yozgat\'ta 90 Bin Öğrenci Karnesi Alarak Tatile Girdi

Yozgat’ta 90 bin öğrenci karnesini alarak yarıyıl tatiline girdi.

24.01.2014 13:35

Yozgat'ta 90 bin öğrenci karnesini alarak yarıyıl tatiline girdi.

2013-2014 Eğitim Öğretimin Yılının birinci dönem sonunda Yozgat'ta 90 bin öğrenci karne alırken, Fatma Temel Turhan İlköğretim Okulunda karne töreni düzenlendi. Törene Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş ve öğrenci velileri katıldı. Öğrencilerin karnelerini veren Vali Yazıcı, problemsiz bir şekilde bir eğitim dönemini tamamladıklarını belirterek, "Öğrencilerimiz bir dönem süresince çalışmalarının karşılığını bu gün karne alarak tamamladı" dedi.

Yozgat'ta eğitim başarı seviyesini yükseltmek için büyük çaba sarf ettiklerini vurgulayan Vali Yazıcı, " Eğitimde altyapısında fiziki imkanları iyileştirmeye çalışıyoruz. Bunun yanında ilimizin eğitim kalitesini artması ve başarılı iller arasında yer alması için projeler geliştirdik. Bunların en önemlisi de Yozgat EKAP adıyla hazırladığımız "Yozgat Eğitimde Kaliteyi Artırma Projesidir" bu projeyle toplumun tüm kesimlerinin dikkatini eğime çekmeyi, katkılarını almayı ve çocuklarımıza daha iyi eğitim vermeyi amaçladık. Yaptığımız bu ve benzeri çalışmalarla ilimiz eğitiminin daha iyi yerlere geleceğini ümit ediyorum" diye konuştu.

Velilere seslenen Vali Yazıcı, "Çocuklarımızın karnelerinde mutlu olacağımız sonuçlarla karşılaşabileceğimiz gibi, bizi üzen istemediğimiz sonuçlarla da karşılaşabilir. Bu durum çocuğumuzun tamamen başarılı ya da başarısız olduğunun bir göstergesi değildir. Nerelerde eksiklik olduğunu görmemizi sağlayan bir araçtır. Böyle durumda yapılacak şey çocuğu azarlama, ona kızmak değil, neler yapılabileceği konusunda çocukla plan yapıp ona destek olmak, daha başarılı olabileceğini konusunda onu cesaretlendirmektir" ifadelerini kullandı

Vali Yazıcı, öğrencilerden tatil süresince dinlenmelerini ve en az bir kitap okumalarını istedi. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yozgat'ta 90 Bin Öğrenci Karnesi Alarak Tatile Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement